Inför Alvik - Assi

Våromgångens sista omgång spelas för oss mot Alvik på bortaplan imorgon torsdag. En tuff match där det gäller för oss att vara med från start och spela vårt eget spel. Stämmningen i truppen känns mycket bra och vi ska göra allt för att vinna sista matchen innan vila vilket är mycket viktigt om vi vill vara med i toppen även till hösten.


Mackans ord inför matchen

Egentligen tror jag att matchen mellan Alvik och Assi är den intressantaste matchen denna omgång. Alvik som nästan måste ta poäng för att hänga med i toppen och likaså för oss i Assi men där vi har möjlighet till att skapa distans till den nedre delen av tabellen.

Klarar vår backlinje att mota Alviks långa "knack"-bollar och vi kan knipa 2:a bollarna så tror jag att vi har en god chans trots spel på Liko Arena där vi haft svårt med att vinna. Alvik kommer troligen att sätta en hög press på oss och spela fysiskt. Har vi tålamodet att rulla och spela ett mer varierat spel tror jag chanserna kommer och därmed målen likaså. Vi hoppas på en trevlig och myggfri föreställning och med en positiv utgång inför uppehållet för di grön-vita.

Marcus Roininen



Spelarpresentation: Helena Bäckman Andersson

Helena går i år in på sin tredje säsong med a-laget vilket innebär att debuten skedde som 14 åring, den matchen höll hon dessutom nollan. Helena är mycket duktig i närspelet och har en förmåga att göra sig otroligt stor i viktiga lägen. Utanför plan är hon likt  andra målvakter lite virrig.

 

Fakta
Nummer: 1
Namn: Helena 
Smeknamn: Helle, Bäckis, Bäckman
Position: Målvakt
Ålder: 17
Modersklubb: Assi IF
Antal säsonger i A-laget: 3
Höger eller vänsterfot: Höger
Styrka: Närspelet
Svaghet: Spelet med fötterna och luftspelet
Kännetecken på plan: Oftast står jag längst bak. :D

Så Helena, tre målvakter i truppen i år. Tuff konkurrens hur känns det?
Jag tycker att det är väldigt bra. Det hjälper en att prestera bättre, man pressar sig själv mer och på så sätt utvecklas som målvakt.

Nu har vi snart kommit halvvägs, hur tycker du det har sett ut?
Det har sett bra ut, framåt. Dock så ser det lite sämre ut i försvars spelet, som vi just nu bygger upp det och förhoppningsvis kommer det funka i resterande matcher.

För dig personligen? Har du satt upp några mål?
Ja, de kändes bra från början. Det ändrades dock när säsongen började. Mitt mål är att utvecklas som målvakt, spciellt när det gäller luftspelet.

Jag har hört att ni målvakter är lite outsiders, har det gjort att ni har en bättre sammanhållning mellan er?
Outsiders, helt klart. Och ja, det har gjort att vi har fått bättre sammanhållning.

Övrig kuriosa
Detta vet ni inte om mig: Jag kan inte somna själv om inte tv:n är på.
Jag blir imponerad av: Folk som aldrig slarvar bort nycklarna
Om jag var ekonomiskt oberoende skulle jag: Resa, Köpa en fiiiin stor Båt.
En person jag vill träffa är: Magnus Samuelsson
Och under en dag skulle vi: Gå runt och lyfta saker. :D
En sak jag inte klarar mig utan är: Min säng!
Jag älskar: Att sporta
Jag ogillar: Att förlora
Innan match måste jag: Värma upp.
Mitt bästa fotbollsminne är: Luleå spelen, Gothia
Årets genombrott i laget är: Mark!

 


Assi - Blåsmark 3-1

Vi startar matchen lite trevande men kommer in i matchen ju längre den led. Det är dock Blåsmark som får ett gyllene läge att ta ledning på straff. Rutan i målet räddar dock enkelt. Vi tar istället ledningen i minut 39 då Josse Hansson lyfter bollen över målvakten med vänsterfoten.

 

I andra halvlek tar vi över matchen mer och mer och gör även två till mål båda genom Carro Karlsson. Efter detta skapar vi flera bra chanser men inga fler mål. Istället lyckas Blåsmark lite turligt få in en reducering i slutet av matchen.

 

Nu är det Alvik borta på torsdag som gäller innan uppehållet. Där gäller det att kriga stenhårt då det är 3 MYCKET viktiga poäng vi spelar om.

 


Inför Assi IF - Blåsmarks SK

Då var det dags för en hemmamatch efter ett par matcher på bortaplan. Dagens motstånd står Blåsmark för och precis som Mackan nämner kommer de att komma till Billerud Arena med gott självfötroende efter deras vinst mot Alvik. Vår senaste match i bagaget är en 4-4 resultat mot Hägglunds.  Till denna match gäller det som vanligt att vi visar framfötterna och inte tar något för givet. Vi måste vara beredda att kriga för varje meter, varje minut av matchen + övertiden. 

Tränarens ord inför matchen:
Blåsmark kommer till Billerud Arena med ett gott självförtroende och en
positiv trend efter att besegrat Alviks IK i lördags. Vi själva måste
dock få ordning på det defensiva spelet där vi måste vinna matcher där
vi gör 3-4 mål och bomma igen flödet bakåt. Vi kan inte släppa till 3-4
enkla mål varje match. Vi har under måndag och tisdag haft teori samt
praktiska spelövningar för att rätta till bristerna, roller samt
minimera de individuella misstagen som alltid uppkommer. Vi har gjort en
del organisatoriska förändringar i uppställningen för att komma till
rätta med problemen. Vi har utan omsvep kravet på 3 poäng i kvällens
drabbning då allt annat vore en besvikelse och då krävs det mod och
vilja att delta i spelet och en hel del hjärta och hjärna för att lösa
uppgifterna. 
Marcus Roininen

Spelarpresentation: Nikita Lindvall

Ännu en av våra yngre förmågor ska presenteras och idag har turen kommit till Nikita "Nikki" Lindvall. En offensiv spelare som är placeringssäker och som alltid jobbar hårt. Passningsspelet är en styrka och skottet är inte något att förglömma heller! Nikki kom in i truppen under förra säsongen och har verkligen visat att hon är här för att stanna!

 

Fakta

Nummer: 21

Namn: Nikita Lindvall

Smeknamn: Nikki, Der Bomber, TRÖCKEN?

Position: Har provat på flera olika, men gillar innermitt helt klart bäst!

Ålder: 17 år

Modersklubb: Nyborgs SK

Antal säsonger i a-laget: Kom in mitt i säsongen förra året så detta blir min första från början om man så säger :)

Höger eller vänsterfot: Höger

Styrka: Mitt skott är väl rätt bra.

Svaghet: Min teknik är definitivt något att jobba på.

Kännetecken på plan: Hm, har jag ingen aning om faktiskt :)

 

Nikita, du hoppade in mot Infjärden i andra halvleken, hur kändes det?

Det kändes bra, mycket bra om jag säger så! Och roligt såklart, allt rullade på bra, och jag kom igång från första minuten som jag hoppade in. Vanligtvis brukar det gå lite trögt.. Men jag höll min position bra och jobbade utifrån den, och det var det som gjorde att jag kom rätt till bollen dem flesta gångerna. Jag kände att det gick förvånansvärt lätt att leverera bollen vidare. Jag visste vart jag hade alla spelare runt mig, och det var via den bra rörelsen som vi hade som såklart underlättade för mig att kunna dela ut bollarna på det sättet som jag gjorde. Jag är nöjd med mitt inhopp och jag hoppas det kommer fortsätta gå lika bra för mig som det gjorde då :)

 

Vad har du själv för mål inför denna säsong?

Att jag såklart ska utvecklas så mycket som möjligt som fotbollsspelare och att jag ska jobba extra hårt på mina svagheter. Jag anser att det är mycket upp till mig själv hur bra jag vill bli så jag ska ge allt på träningarna och med det kommer speltiden komma. Jag måste även stärka mitt självförtroende och tro på att jag kan..

 

Detta är den första "riktiga" säsong med div2 laget, hur ser du på den kommande säsongen?

Jag tror verkligen att vi kommer vara med och slåss i toppen! Som sagt, bara vi håller oss borta från skador och sjukdomar.

 

Många har tippat dig som årets genombrott, måste kännas bra?

Ja, självklart känns det bra, det är jätteroligt! Och jag ska bevisa att så är även fallet ;)

 

Sedan finns det vissa som antyder att du och Benny (Emma Vallgren, reds.anm) har fått direktiv att hålla sig ifrån varandra på träningarna? Hur kommer det sig? :)

Hm, jaaaa. Jag vet som inte vad jag ska säga om det där, jag och Emma har helt enkelt samma humor och ibland blir det väl lite väl mycket så att vi skrattar med och åt varandra på träningarna. Men grejen med det hära är att när Igge sa åt oss i vintras att splittra oss fick vi inte en chans att få bevisa att vi faktiskt kan skärpa oss. Det kan jag tycka var lite orättvist ;)


Övrig kuriosa:

Detta vet ni inte om mig: Att jag är TOTALT livrädd för vindkraftverk, vattentorn, fyrer, master.. alltså allt som är groteskt mycket större än mig! (Tänk er själva: Att vara i vattnet med ett STORT fartyg, där man kan ta med fötterna på skrovet under vattenytan och samtidigt känna på fartyget med händerna) Hur läskigt är inte det?

Jag blir imponerad av: Musiker och naturbegåvade människor.

Om jag var ekonomiskt oberoende skulle jag: Gå ALLA tänkbara kända kurser och utbildningar inom frisöryrket. Sedan skulle jag resa och shoppa hela tiden ;)

En person jag vill träffa är: Lionel Messi

Och under en dag skulle vi: Prata, käka och spela lite fotboll kanske.

En sak jag inte klarar mig utan är: Mobiltetelfonen, det känns hemskt att säga men så är det faktiskt.

Jag älskar: Kinamat och att sova.

Jag ogillar: Senigt kött.

Innan match måste jag: Dricka vatten och äta.

Mitt bästa fotbollsminne är: Vinsten i PSG! :)

Årets genombrott i laget är: Maria "Sparris" Lundbäck

 


Hägglunds - Assi 4-4

Den sista långa bortamatchen för i år slutade med ett oavgjort resultat vilket kändes som en besvikelse sett till spelet och chanserna.

 

Hägglunds startade matchen bäst och gjorde även det första målet efter ungefär en kvarts spel. Deras inlånade spelare från Umeå IK sköt ett skott i stolpen och på returen petade en Hägglundsspelare in returen. Efter detta kom vi in i matchen mer och mer och spelt jämnade ut sig mer och mer. Vi skapade endel farligheter i första halvlek bland annat en straff men tyvärr inget mål.

 

I andra halvlek tog vi över spelet mer och mer men det var ändå Hägglunds som ökade på ledningen till 2-0 efter ett friläge. Vi reducerade dock omgående genom ett skott utifrån av Frida Björck. Bara några minuter efter hade vi kvitterat då Amanda Björn-Norén lyfta bollen över deras målvakt. Vi gör även 2-3 och 2-4 genom Johanna Andersson och Caroline Karlsson. På mindre än tio minuter hade vi vänt matchen.

 

Tyvärr lyckas vi inte hålla detta utan låter dem kvittera till 3-4. Efter detta tilldöms Hägglunds en mycket tveksam straff som Hägglunds sätter i mål och fastställer slutresultatet 4-4. En stor besvikelse att vi tappar en tvåmålsledning.

 

Nya tag på onsdag då Blåsmark gästar oss på Billerud Arena.

 

Glädjande med resan var dock att vi fick träffa Håkans nya kärlek Jens på scandic, vi önskar dem all lycka. Tyvärr fick vi ingen bild på kärleksparet. Självklart skall även nämnas mackans insats i gris på uppvärmningen, se bilden nedan.

 


Inför Hägglunds - Assi

Det är ett taggat och revanchsuget lag som åker ner till Övik imorgon. Fokusen på träningarna under veckan har varit bra. Hägglunds lär vara sugna på vinst så det gäller för oss att hitta vårt spel och ha tålamod i allt vi gör. Det är viktiga poäng som står på spel och det gäller att vi höjer oss till denna match efter några lite sämre prestationer från vår sida.

 

Tränarens ord inför matchen

Efter en tyngre period där vi haft svårt med att göra mål har vi under veckan läggt ett allt större fokus på uppspel och avslut. Ledare som spelare känner och tycker att vi kan leverera resultat samt bättre spel än vi visat de senaste matcherna.

Till helgen gäller det att inte bara ha viljan utan även är beredda att göra ett genomtänkt arbete.

 

Till helgen är vi ute efter 3 poäng trots bortamatch och mot ett lag som behöver poäng.
Vi kommer att höja kraven på noggrannhet och att minska på de egna misstagen.

Marcus Roininen

 


Spelarpresentation: Erica Resin

Idag presenterar vi vår stenhårda back Erica Resin. Erica är en spelare som gillar tufft spel och inte backar i närkamperna, hon kan användas både som ytterback och mittback och hon besitter även ett tungt skott. Erica tillhör de mer rutinerade i laget trots sin unga ålder.

 

Fakta

Nummer: 2

Namn: Erica Resin

Smeknamn: inget speciellt

Position: ytterback

Ålder: 18

Moderklubb: Assi IF

Antal säsonger i a-laget: 3, tror jag

Höger eller vänsterfot:Höger, har en icke så fungerande vänster ;D

Styrka: Stark i närkamper

Svaghet: Att finta :D

Kännetecken på plan: haha, jag vet inte?

 

Erica, du är en till spelare vi har på skadelistan. Vad är det som krånglar för dig?

Jag har problem med min rygg som gjort att jag inte kunnat springa på några veckor.

 

Hur länge till blir du borta?

Förhoppningsvis inte länge till! rehabträningen har börjat göra ryggen bättre, så om jag har tur nästa vecka :)

(Erica gjorde comeback på planen i måndags i division 3 matchen)

 

Har du några mål, förutom att bli helt återställd?

Nej, fokuserar på att bli hel just nu.

 

Hur tror du det kommer gå för laget?

Tror det kommer gå bra för oss! Hög placering i serien är självklart =)

 

Du har förutom en fotbollstalang även en talang för musik. Berätta mer om det, ser vi dig på en idoluttaning inom en snar framtid eller? :D

Haha, nää jag är nog för feg för att söka till idol :D Däremot har jag spelningar här i Kalix under året där man kan komma och lyssna om man har lust :)



Övrig kuriosa

Detta vet ni inte om mig: Jag är en expert på att skjuta upp saker till sista minuten, dessutom sjukligt rädd för sjögräs !

Jag blir imponerad av: Duktiga musiker

Om jag var ekonomiskt oberoende skulle jag: Flytta hemifrån. Resa till New York, och så klart köpa kläder!

En person jag vill träffa är: Sångaren i The Killers

Och under en dag skulle vi: Spela musik!

En sak jag inte klarar mig utan är: Min mobil, helt klart! Blir galen utan den ;D

Jag älskar: Att prestera bra! Spela musik och fotboll :)

Jag ogillar: (läs: hatar) Att göra läxor :D

Innan match måste jag: gå på toa, och innan avblåsningen sparka fötterna i varandra!

Mitt bästa fotbollsminne är: När jag gjorde mål på frispark förra året, perfekt över muren och under ribban :D

Årets genombrott i laget är: åh jag vet inte. Tycker alla är så duktiga!

 


Mariehem - Assi 3-0

Andra bortamatchen i Umeå på två helger slutade med förlust 3-0 mot serieledarna Mariehem. Första halvlek var jämn och det skapades inte så mycket farliga chanser åt nåt håll.

 

I början av andra halvlek tar Mariehem ledningen efter att vi inte lyckats rensa undan en hörna. Efter de skapar vi en mängd farliga chanser där vi borde ha kvitterat. Men Mariehems målvakt spelade bra och lyckades avvärja farligheterna. Efter det så ökar Mariehem på ledningen till 2-0 efter att vi fått inte fått undan bollen tillräckligt och de slår ett inlägg som nickas över rutan i målet.

 

Efter de flyttar vi fram mer folk och lyckas även skapa flera farliga chanser men inget mål. I minut 89  gör Mariehem 3-0 och matchen är definitivt avgjord.

 

Nu siktar vi framåt mot Hägglunds borta på lördag, en jobbig resa men jag hoppas att det är ett taggat lag som åker ner till Övik för att fixa tre viktiga poäng.

 


Inför Mariehem - Assi

Då var det dags för andra umeåresan på två helger, denna gång besöker vi serieledarna Mariehem. De är än så länge obesegrade och vann över Notviken förra helgen. Vi besegrade Umedalen efter att ha gjort det onödigt jämt. Till denna match gäller det att ta fram viljan och ha tålamod i spelet och självklart utnyttja sina lägen. Hela laget måste höja sig för att vi  ska lyckas ta med poängen hem.

Tränarens ord inför matchen mot Mariehem
Efter förra matchen mot Umedalen där vi ändå rullade på hyfsat men var alltför ineffektiva krävs nu än mer för att lyckas ta poäng mot ett starkt Mariehem. Jag vet att tjejerna kan lyfta sig och plocka rfam färdigheter när de väl behövs och som de besitter samt hoppas att de ska känna uppgiften som extra rolig och utmanade vid så viktiga matcher.

Vi skall också försöka minimera de individuella misstagen som alltid uppstår under en match. Under veckan har vi nött passningar, avslut samt en del positionsspela för att vara väl förberedda på en tuff drabbning på bortaplan. Får spelarna vara friska m.m. så tror jag att vi kan ge Mariehem ett bra mostånd och en kamp om de viktiga 3 poängen.

Mariehem som är ett spelande lag med startak individuella inslag, tror jag måste spelas med tålamod och disciplin. Poängen är som sagt viktiga för båda lagen.

Marcus Roininen



Spelarpresentation: Johanna Andersson

Idag presenterar vi lagets egna Anna Skipper, vår ytterback Johanna Andersson. Johanna är en snabb, teknisk och mycket svårplacerad back som gärna går på offensiva utflykter. Hon har en enorm kondition och är mycket enrgisk. Utanför plan är hon en glad person som ofta lockar fram skratt hos resten av laget.

 

Fakta

Nummer: 7
Namn: Johanna Andersson
Smeknamn: Andy (årets) Shakira (förra årets) annars brukar folk kalla mig för JottisJ
Position: Vänster ytter back
Ålder: 18
Modersklubb: Gammelgårdens IF
Antal säsonger i a-laget: Inne på min 4:e
Höger eller vänsterfot: Höger
Styrka: Snabb
Svaghet: Jag jobbar på att träna bort dem!    
Kännetecken på plan: Kanske lite energisk? (Laget klagar på att jag alltid springer till inkasten, även om vi leder. Det är bara för att jag vill ”förbränna” Jenny fattar! NÄ skoja, men hinna spela så mycket som möjligt)

Andy, du är precis som Elli en av våra yngre spelare som räknas till det äldre. Hur känns det?

Det känns en aning motbjudande. Helst skulle jag vara ung hela livet, men nog är det är skönt att jag tillhör er äldre ibland också till exempel i ”kvadraten”. 

Hur tror du säsongen kommer gå?

Klart jag har höga förväntningar, men jag tar en match i taget och kämpar alltid för vinst.

För dig personligen? Har du satt upp några mål?
Jag vill utvecklas som fotbollsspelare. För att uppnå resultat skall jag alltid göra mitt bästa på träningarna och även träna individuellt. Samtidigt vill jag stimulera andra till utveckling.

Nu har vi kommit en bit in på säsongen, hur tycker du matcherna har sett ut?
Vi har en oerhört stark trupp om vi lyckas hålla oss skadefria och friska. Vi har börjat känna oss trygga i våra positioner på planen och därefter börjar även passningsspelet att flyta på bra. Vi har i år gjort bättre och sämre matcher men vi strävar alltid efter att bli bättre till nästkommande match.

Du har mycket domare i släkten och vi på redaktionen vet att du och mackan brukar diskutera det här med hands ;) Vad är hands och vad är inte hands egentligen? ;D

Bra att ni frågade de. Marckan tänkte vilseleda mig där, men jag hade faktiskt rätt! Kolla här nedan ”Spelregler för fotboll 2010”

 

Spela bollen med handen, hands

Hands innebär att en spelare avsiktligt tar kontakt med bollen med

sin hand eller arm. Domaren ska ta hänsyn till följande:

• handens rörelse mot bollen (inte bollens rörelse mot handen)

• avståndet mellan motspelaren och bollen (oväntad boll)

• handens position innebär inte nödvändigtvis att det är ett

regelbrott

• att vidröra bollen med ett föremål som hålls i handen (kläder,

benskydd, etc.) räknas som ett regelbrott

• att träffa bollen med ett föremål som kastats (sko, benskydd, etc.)

räknas som ett regelbrott


Du är en av lagets mer utpräglade entertainers, när kommer nästa show? :D
Den kommer när ni minst anar det. Jag lovar att ni skall få er många goda skratt under säsongens gång.

Övrig kuriosa:
Detta vet ni inte om mig: Jag gillar att baka, laga mat, sy, sticka, nä nu får det räcka!
Jag blir imponerad av: Människor med och empati.
Om jag var ekonomiskt oberoende skulle jag: Resa, handla kläder, hus och bilar och allt därefter.
En person jag vill träffa är: Lionel Messi
Och under en dag skulle vi: Shoppa för hans pengar! NE, men spela fotboll!
En sak jag inte klarar mig utan är:) Almanackan
Jag älskar: Livet!
Jag ogillar: Falska människor.
Innan match måste jag: Äta och dricka.
Mitt bästa fotbollsminne är: Jag väntar på det ännu!
Årets genombrott i laget är: Maria ”Sparris” Lundbäck

 

Nu ska jag gå och äta palt så nu får ni inte veta mer om mig.

 



Spelarpresentation: Maria Hjelte

Maria Hjelte är för denna säsong uppplockad till div 2 laget. Hon har med för att se och lära och få känna på tempot i div 2. Maria är en snabb spelare med bra teknik och ett bra skott. Vi på bloggen hoppas att hon utvecklas så som hon gör nu och fortsätter att träna hårt och fokuserat för att slå sig in i truppen på riktigt.


Nummer:
24
Namn: Maria Hjelte
Smeknamn: Hjelte
Position: Innermittfältare, ibland ytter
Ålder: 18
Modersklubb: Töre SK
Antal säsonger i a-laget: Är inne på första
Höger eller vänsterfot: Höger
Styrka: Snabb och teknisk
Svaghet: Ojämn
Maria, du är nyligen upplockad till div 2 truppen, hur känns det?
Det känns jätteroligt! Det har nästan varit en dröm att få spela med A-laget och när Anders sa att jag skulle börja där så fick jag nästan en chock :)
Kommer du spela något med div 3 laget?
Jo det kommer jag. Har spelat tre matcher redan. Får spela där för att få mera speltid.
Vad har du får mål med säsongen?
Att utvecklas och få mera speltid
Hur tror du det kommer gå för div 2 resp div 3 laget?
För div 2 kommer det gå kanon! Vi har ju fått en bra början och hoppas att det fortsätter så hela vägen.
För div 3 har det inte gått så jättebra. Förlust i alla matcher hittills. Får hoppas att de vinner resten av matcherna  så att de håller sig kvar i trean.
Övrig kuriosa

Detta vet ni inte om mig: Att jag är väldigt jyr :)
Jag blir imponerad av: Smarta människor
Om jag var ekonomiskt oberoende skulle jag: Handla som fan och resa:)
En person jag vill träffa är: Cristiano Ronaldo:)
Och under en dag skulle vi: Spela fotboll och prata
En sak jag inte klarar mig utan är: Mobilen
Jag älskar: Fotboll:)
Jag ogillar: Falska människor
Innan match måste jag: Byta om
Mitt bästa fotbollsminne är: När vi slog Gammelgården ifjol med 7-1!
Årets genombrott i laget är: Nikita

Lika som bär


Efter önskan av Börje


Umedalen - Assi 3-4

Dagens match mot Umedalen slutade med seger trots ett underläge med 2-0 och en otrolig ineffektivitet. Vi har ett stort spelövertag hela matchen och rullar runt boll på ett bra sätt som skapar farligheter gång på gång. Men trots detta så är det hemmalaget som tar ledningen i första halvlek. Vi gör även ett mål innan paus men domaren blåser av matchen för halvtid precis när bollen rullar över mållinjen.

 

I andra halvlek fortsätter spelövertaget och vi producerar nya chanser hela tiden. En bit in i andra så får Umedalen en hörna som letar sig in i mål och vi har nu en rejäl uppförsbacke med 2-0. Som tur är så gör vi mål i anfallet efter och vi får lite vind i seglen. Efter det gör vi tre mål till och leder med 2-4. Umedalen lyckas göra ett till mål innan matchen är slut och det slutar 3-4.

 

Nästa vecka väntar Mariehem på bortaplan då gäller det att vara mycket mer effektiva för att ta hem tre poäng.

Umedalen - Assi

Eftersom det är många i laget som har svårt med minnet så påminner vi nu att samlingen är 08.00 och glöm inte någon.


Inför Umedalen - Assi

I förra matchen mot Notviken kom vår första förlust som verkligen sved med tanke på de lägen vi hade. Men det är glömt nu och vi ser fram emot tre tuffa bortamatcher. Närmast ska vi bege oss ner till Umeå för att spela mot umedalen. Det är alltid en svår match och det lär vara ett taggat lag vi möter med tanke på deras start i serien. För oss gäller det nu att hitta vårt eget spel

 

Tränarens ord inför matchen:
Vi går in i en fas där vi har tre tunga bortamatcher på raken och skall på ett målmedvetet sätt beta av en match i taget där vi behöver vara på topp för att ta poäng. Efter ett par omgångar av mindre bra spel och ett tapp på 3 poäng måste vi vända trenden om vi ska hänga på i toppen. Vi kommer att gå igenom positionsspelet än mer ingående och kommer eventuellt ändra i organisationen inför lördagens match.

 

Vi måste bli mer noggrannare i våra avslut för att lyckas vinna matcher vilket vi kommer att tillägna mer tid åt på träningarna. Nu gäller det Umedalen på bortaplan vilket inte är en lätt uppgift men är trots det ute efter vinst och 3 pinnar. Umedalen är nog ett betydligt bättre lag än vad tabellen visar och har all respekt för dem.

 

Marcus Roininen

 


Intern info: Krattning

Samtliga samlas på Billerud Arena för krattning i Karlsborg, imorgon onsdag. Tag med kratta.
Vid frågor kontakta Börje.

Bloggen tackar!

Vi tackar Jonas Kurak på bdfotboll.com för utmärkelsen Veckans blogg! Vi tackar ödmjukast! Kul att någon uppskattar det vi gör :)



Veckans bästa bloggare går denna vecka till:

Har inte blivit imponerad av någon speciell lagblogg på Kurien så denna gång går priset till Assidamers blogg med motiveringen: En levande blogg där man verkligen lägger ner tid och kraft för att göra den läsvärd. Bla har man matiga spelarpresentationer med småroliga frågor som kryddan på moset.

Assi Notviken 0-4 (0-1)

Gårdagens match mot Notviken fick inte det slut vi hade hoppats på. Vi börjar matchen på det sätt som vi har pratat om och tar tag i taktpinnen. Vi skapar direkt några farliga chanser när vi kommer runt på kanterna men lyckas inte trycka in bollen. Notviken jobbar sig in i matchen och  är även det lag som lyckas ta ledningen efter ett skott utifrån som seglar över Rutan i målet. Innan första halvlek är slut så hinner vi missa några till lägen däribland ett friläge.

 

I paus snackar vi om att börja rulla runt mer och inte spela fast oss på en kant men framförallt visa lite vilja. Det är något som inte lyckas alls. Vi skapar några farliga chanser till i andra, ett till friläge men inget mål trots detta. Vi rullar runt ganska bra men den hjälper inte. Vi har tre riktigt bra chanser när vi ligger under med 0-1 hade vi satt något av dem hade det blivit en helt annan match. Nu flyttar vi fram folk och chansar framåt och det leder till att Notviken kontrar in tre lite onödiga mål.

 

I nästa match är den Umedalen som står för motståndet då krävs det mer vilja från alla och mer fokus i avsluten.

RSS 2.0