Assi - Hammabry

Våromgångens sista match närmar sig eller egentligen höstomgångens första då vi redan mött Hammarby en gång. Den matchen slutade 1-1 efter ett sent kvitteringsmål av oss. Nu är det dock nya förutsättningar och vi går definitivt för 3 poäng.

Dagen till ära är det fri entré så passa på att komma ut till Billerud Arena!

Förlust med 5-2.

Matchen mot serieledande Sunnanå blev en lika tuff match som vi hade väntat oss. Sunnanå var skickliga med bollen och vi fick jaga boll stora delar av matchen men var farliga när vi vann boll och ställde om. Vi orkade hålla matchen vid liv i ca 60 minuter men sen tappar vi 2-2 till 5-2 men några onödiga mål på slutet. Sunnanåsegern var fullt rättvist och vi får ta med oss första timmen då vi stod emot bra.

Nu väntar återigen en match mot Hammarby innan sommaruppehållet. Hammarby har vi mött tidigare i serien och det mötet slutade 1-1.

Dålig uppdatering!

Nu är det alldeles för länge sedan vi uppdaterade här på bloggen så det kan vara dags för en liten summering av de senaste matcherna.

Efter en tung start på serien har vi nu tre raka matcher utan förlust. Två vinster och en oavgjord. Det började med att vi spräckte vinstnollan på hemmaplan mot Gustav GoIF, en match som vi var det bättre laget och leder med 2-0 men släpper in ett mål på slutet och det blir onödigt spännande. Men vi reder ut det och vinner välförtjänt. Nästa poäng kommer på bortaplan mot exallsvenska Hammarby. Där gör vi en riktigt bra avslutning på matchen och lyckas knipa en poäng tillslut.

Vår andra trepoängare kom igår mot Rågsveds IF hemma på Billerud Arena. Det var en målrik tillställning som slutade 5-4 till oss efter tre mål av Carro. Vi hamnade i ett tidigt underläge men kunde genom Johanna på straff och två snabba av Carro ta ledningen med 3-1. Vi lyckades tyvärr inte hålla ledningen någon längre stund utan släpper in 3-2 på nick efter en frispark vilket också är halvtidsresultatet. Andra halvlek börjar på sämsta tänkbara rätt när Rågsved tillsdöms straff och kvitterar till 3-3 i minut 46.
Efter det skapar vi några halvchanser och när Johanna A bryter in från vänsterkanten och träffar stolpen håller sig Emelie framme och petar in returen, detta sker i matchminut 79. Rågsved hinner dock kvittera till 4-4 bara några minuter senare. Men vi ger aldrig upp och fortsätter framåt och Carro kan trycka in segermålet i 87:e minuten. En väldigt skön och rättvis seger där vi visar att tålamod och hårt slit lönar sig.
Vi släpper in några tillsynes onödiga mål där vi egentligen borda stänga matchen men det redde ut sig och vi kunde inkassera ytterligare 3 viktiga poäng.

Nu väntar en tuff bortamatch mot serieledande Sunnanå SK. Men vi är fulla av självförtroende och kommer göra allt för att störa dem och ta poäng. Innan sommaruppehållet har vi även kvar att möta Hammarby en gång till, denna gång hemma på Billerud Arena.