"Med sikte på ettan"

Det var ju ett tag sedan säsongen tog slut så det är väl på sin plats med en sammanfattning av denna historiska säsong och ta ett avstamp mot nya äventyr.

 

Vårt mål var glasklart redan i november när vi drog igång, efter det tunga slutet då vi föll på mållinjen förra säsongen var vi överens om att något liknande ville vi aldrig mer uppleva och nu var det dags att vinna division 2 norra vilken vi varit så när att göra ett antal gånger. Vi satte in siktet mot division ett.

 

Träningarna är som alltid under vinterhalvåret tunga och bestod av mycket kondition och styrka. Vi körde Flow-Func vilket det verkade som att alla uppskattade och tyckte var roligt och löpning som inte alltid är så roligt men som man får igen i slutet av alla matcher. Självklart varvade vi det med bollträning i Stureplan.

 

I takt med att det blir ljusare ute så ser man fram emot att spela mer träningsmatcher och så småningom komma ut på stor plan. I år kunde vi börja träna ute redan i slutet på mars och hann träna ute några veckor innan vår egen cup som slutade med seger. Det ska dock sägas att motståndet inte var det bästa men en seger är en seger.

 

 

Ju närmare seriepremiären vi kom ju mer tänkte man på matchen och att det snart är dags.  Våromgången flög förbi och vi hade förlorat en match och spelat två oavgjorda resten vinster när det var dags för sommaruppehåll.

 

Fokuset låg nu på att klättra i tabellen och i slutet vara högst upp och vi visste att vi är starka på höstomgången. Det viktigaste var att behålla fokus och inte tänka alltför långt fram i tiden och framförallt inte tänka att det finns några enkla matcher.

 

Under höstomgången så besegrade vi toppkonkurrenterna Mariehem och Notviken hemma på Billerud Arena vilket skapade ett bra utgångsläge inför de sista matcherna. Det återstod dock tre tuffa matcher och när vi åkte ner till Robertsfors för att möta svårspelade Åkullsjön så kunde vi vid vinst ha spelat hem första platsen helgen efter. Tyvärr så gör vi kanske säsongens sämsta match men lyckas få med oss en poäng och hoppet lever.

 

Helgen efter står det enda laget som besegrat oss under säsongen Infjärden för motståndet hemma på Billerud Arena. Hela laget var revanschsugna efter förlusten i våras men även efter den dåliga matchen vi gjorde helgen före. Det resulterar i en seger med 4-1 och vi kan därmed vinna serien om vi tar poäng i sista matchen.

 

Hela veckan tänkte man på matchen som vi bara skulle vinna. Morön stod för motståndet, de slogs för att hålla sig kvar och var tvungen att vinna för att ha någon chans alls. Matchen börjar inte alls bra och Morön leder med 2-1 i paus och ökar ganska snabbt på till 3-1 i andra. Vi lyckas kvittera men förlorar ändå matchen. När domaren blåser av hinner man tänka att vi sumpade det, nu blir vi tvåa igen. Sen tittar man upp och ser alla tillresta föräldrar/supportrar som står men affischer där det står att vi vunnit. Helt otroligt, är det sant! SERIESEGRARE! Lite nervöst så vågar man ändå inte riktigt ta ut något innan man hört slutresultatet i Luleå. Men Notviken besegrade Mariehem efter en målrik match som slutar 4-3 där Mariehem gör tre mål sista tio minuterna så segern är vår.

 

 

Delmålet avklarat, nu var vi där vi ville vara, i kvalet till division ett. Veckans träning gick lätt och man såg fram emot matcherna enormt mycket. Kul att spela ett kval, nya erfarenheter och nya lag som vi inte visste speciellt mycket om. Vi började kvalspelet hemma mot Östersunds DFF som satsade hårt för att ta sig upp och hade värvat två amerikanskor för att klara det.  Vi börjar matchen nervöst och Östersund är det bättre laget och tar även ledningen. Efter deras mål arbetar vi oss in mer och mer i matchen och lyckas även kvittera och sedan ta ledningen. I paus är det 2-2. När vi kommer ut i andra är respekten helt borta och vi kör på och lyckas vinna matchen med 4-2. Otroligt skönt att få en bra start och vinna.

 

I andra matchen står Västerås BK 30 för motståndet, ett lag med flera spelare som spelat division ett tidigare och som var obesegrade genom året precis som Östersund var. Även denna match börjar vi lite svagt och ligger under med 2-0 en bit in i första. Vi arbetar oss in i matchen och i början av andra så står det 2-2 och vi har tagit över spelet. Efter att vi haft en boll som räddas på mållinjen så lyckas Västerås göra 3-2 och efter det tappar vi vårt spel och blir stressade. Vi orkar inte komma igen och Västerås lyckas göra två mål till och vinna med 5-2. Det blir därmed en jobbig väntat i en vecka för att veta om vi når vårt mål eller inte.

 

Lördag den 15 oktober spelas matchen och laget samlas för att tillsammans få uppdateringar om hur matchen går. Det var två nervösa timmar som tillslut leder till glädjeskrik då matchen slutar 0-0 och vi var klara för spel i division 1.

 

Det är fortfarande lite svårt att förstå att det är sant och jag kommer nog inte riktigt förstå det förrän vi spelar första seriematchen i division ett. Hela laget har gjort en otrolig insats och fått kämpa hårt hela säsongen. Vi har haft en tunn trupp där vi fått kasta om spelare på olika positioner och spela sjuka och halvskadade vilket absolut inte är optimalt. Men när man ser tillbaka på säsongen så kan man inte annat än le och vara stolt att man fått vara en del av det. Hela laget har blivit än mer sammansvetsade och vi har haft otroligt roligt tillsammans och arbetat hårt trots att det inte alltid har gått exakt som vi tänkt.

 

Det blev en lång sammanfattning men det är svårt att kortfattat sammanfatta denna säsong. Vi vill tacka våra sponsorer och vår publik och hoppas att ni kommer tillbaks till Billerud Arena nästa år för vi behöver ert stöd när vi nu nått vårt mål och ställer om siktet mot högre mål.


RSS 2.0