Assi - Umedalen 8-0

Gårdagens match mot Umedalen slutade med storseger efter att vi dominerat matchen från start, mackans beräkningar säger 23-0 i avslut. Umedalen hade inte mycket att säga till om och vi rullade på bra och hade tålamod och bra variation i vårt spel.

Målskyttar
Caroline Karlsson 2
Lina Henriksson 2
Maria Lundbäck 2
Viktoria Kenning 1
Johanna Lindbäck 1

Nästa helg åker vi till Tunavallen för en extremt tuff match mot Notviken.

Våfflan spexar igen :)

Assi -Umedalen

Fem matcher kvar i serien och just nu delad serieledning. Imorgon kommer Umedalen på besök till Billerud Arena. Det lär vara ett taggat gäng som är i behöv av poäng och som nyligen bytt tränare vilket kan ge laget än mer energi. Vi hade problem på bortaplan och vann då med uddamålet efter en tät match.

Veckans träningar har sett bra ut, bra tempo och bra stämning i laget så vi är väl  förberedda på en tuff match och ska göra allt vi kan för att ta tre poäng och stanna i toppen.

Imorgon är det även fotbollens dag på Billerud Arena så vi hoppas på vackert väder och mycket publik.

Assi If - Mariehem SK 2-1 (1-1)

Vädergudarna var inte med oss eller fansen i lördags då regnet bokstavligen öste ner på Billerud Arena. Att det var så pass många som dök upp och stöttade är helt underbart, en stor ELOGE till er och ert engagemang under matchen.
Regnet gjorde det svårt att beräkna bollen och felbedömningarna var fler än någonsin och vi fick se långt mycket mer felpass av både hemmalaget och bortalaget än vad vi är van med.
Och med det i åtanke kan vi väl också erkänna att det var ett mycket grisigt spel vi visade upp större delen av matchen, men ibland måste man vinna så också. Vi är i regel ett väldigt spelande lag, så vi kunde bjuda på den här och då vi går av planen med 3 pinnar så är det nog ingen i de grönvita som beklagar sig särskilt mycket!

Resultatet i halvtid var 1-1 efter att Kixen redan efter 6 minuter slog in vårt första mål. I minut 23 kvitterade Mariehem SK, ett rent skitmål. 1-1 stod sig ändå till Carro "trisslotten" Karlsson i 89:de minuten på ett helt obegripligt sätt chippar bollen över deras målvakt och sätter 2-1. Lyckan är total i Assi-lägret och vi tar 3 poäng med oss, inte den mest välspelade matchen mebn absolut den skönaste vinsten!

Nu laddar vi om batterierna och har nästa match på lördag, kom ut till arenan och stötta oss!

/ Benny

Assi -Hägglunds

En mycket tuff match väntar idag mot Hägglunds. Men vi är taggade efter förra veckans mindre välspelade match. Träningarna under veckan har varit bra, tempot har varit högt vilket känns lovande så kom ut till Billerud Arena kl 17.00.

Kreativit firande

För ett tag sen la jag upp ett klipp på laget Stjärnan från Island som var väldigt kreativa i sitt målfirande. Den gången la jag upp det fantastiskt roliga klippet när dom fiskar. Det stannade dock inte där så jag lägger upp två klipp till. För de som inte får nog av de så gå in på youtube.
/Lina

Long time, no see.

Efter 5 veckors frånvaro pga av jobb så vill jag hälsa mig själv
välkommen tillbaka till bloggen och Billerud Arena.
I och med denna fantastiska nyhet kommer vi också att lansera en hel del nya kategorier i bloggen.
Nästvecka kommer det mer information, så håll ut!

Håll i hatten tills dess,

Benny

Blåsmark/Svensbyn - Assi 4-5

Lördagens match var definitivt ingen bra prestation av oss. Vi kommer inte upp i normal standard utan slarvar i passningsspelet och spelar dåligt försvarsspel över hela planen. Vi låter även Blåsmark ta ledningen efter en kvart. Efter det rasar målen in och det står 2-3 i paus. Våra målskyttar Carro Karlsson 2 och Johanna Lindbäck 1.

I andra halvlek fortsätter ställningskriget men det bjuds på fler mål. Blåsmark kvitterar ledningen i inledningen av andra. Efter det gör vi två raka mål och matchen känns avgjord. Blåsmark gör dock ytterligare ett mål och fastställer slutresultatet 4-5.

Blåsmark krigar tappert hela matchen och spelar efter sina resurser. Fler lag kommer få problem där. För oss gäller det att höja oss betydligt om vi vill vara med och slåss i toppen.

Nästa match på söndag mot Hägglunds hemma.

Sista inlägget på förra veckans tema kommer lite sent :)

Assi - Blåsmark/Svensbyn

Höstomgångens andra match spelas på bortaplan mot Blåsmark. Första matchen resulterade i vinst vilket gett laget ett bra självförtroende. Träningarna under veckan har varit bra det har varit högt tempo och bra stämning i laget. Så imorgon gäller det för oss att verkligen visa oss från vår bästa sida och inte bjuda på något.

Mackans ord inför matchen

Var och såg våra kommande motståndare möta Notas under veckan. Själva spelet var kanske ingen höjdare men såg de svarta ha ett riktigt krigarhjärta och vilja som kan komma att ha betydelse framöver samtidigt som de kan störa ALLA lag i deras jakt på poäng vilket de också nästan lyckades med.

Har stor respekt för deras närkamp/luftspel, fasta situationer och snabba omställningar. Vi spelar äntligen våran första gräsmatch vilket kan vara ovant men tror att det kan gynna vårat passningsspelspel då inte bollen rinner iväg, alltför lätt.

Vi har också ändrat lite i vårt sätt att spela inför hösten vilket kräver mer arbete men vilket inte är något bekymmer för oss och vill lösa situationer högre upp i banan. Vi har haft en lyckad träningsvecka och där tjejerna varit fokuserade på en ny match med senaste mötet i åtanke. Målsättningen är 3 poäng.

Marcus Roininen

Teman

Nu har höstsäsongen dragit igång och då drar vi oxå igång med våra veckoteman. Efter att Johanna igår enligt mackan och Börje försökte filma så passade det bra att starta med några misslyckade filmningar. Idag kommer det två klipp men håll utkik för fler kan dyka upp under veckan.

Assi - Alvik

Höstomgången startade på bästa tänkbara sätt med seger på hemmaplan ikväll med hela 8-0. Vi fick en kanonstart på matchen och tog ledningen redan i andra minuten då Carro Karlsson kom fri med målvakten och säkert placerade in 1-0. Innan första halvlek är slut har vi gjort två mål till genom Carro igen och ett mycket snygg mål av Kixen där hon tar sig förbi sin spelare och pangar upp bollen i närmsta krysset.

Vi pratade i paus om att inte slappna av och bjuda på något och det gör vi verkligen inte. I andra halvlek gör vi ytterligare fem mål. Vi spelar runt och har tålamod och låter inte Alvik få tid att slå de långe bollarna som de vill göra. Hela laget gör en kanonmatch och gör precis det vi pratat om innan.

Nu tar vi nya tag för på lördag är det en ny viktig match borta mot Blåsmark.

1-0 Carro Karlsson
2-0 Carro Karlsson
3-0 Viktoria Kenning
4-0 Lina Henriksson
5-0 Ellinor Sundell
6-0 Carro Karlsson
7-0 Josefine Hansson
8-0 Emma Schäufele