SERIESEGER!

Målfarligast i Sverige

Assi IF - Infjärdens SK 4-1 (2-0)

Gårdagens tuffa hemmamatch slutade med en solklar seger!
Infjärden började matchen bäst och vi hade lite problem i inledningen. Men dom tröttnade fort och vi tog vi tag i spelet mer och mer och första målet kom i matchminut 27 genom Emelie Helmvall efter en snygg snurrfint.
Vi fortsatte rulla boll bra och även om vi inte kom upp i normal standard så hade vi ett bra grepp om Infjärden.
2-0 kommer genom Emma S i matchminut 32, som sätter en fin frispark i krysset. Resultatet står sig till halvtid.
I andra halvlek får dom åter lite press på oss dom första minutrarna men sedan tar vi över totalt och Carro sätter 3-0 efter 75 minuter. Infjärden sticker emellan och får ett onödigt mål minuten efter, men Carro gör 4-1 i 80:e och matchen är defentivit avgjord utan att segern någonsin varit hotad.
Utan att göra någon kanonmatch så höjer vi oss avsevärt från senaste matchen, idag jobbar alla hårt och vi har ett lugn och en trygghet i spelet. Bäst i dagens match är Carro Karlsson som gör två mål och jobbar hårt trots skada i ljumske, lår och fot. Men se upp med trappstegen K :)
Nu väntar Morön i sista omgången där en poäng krävs, men vi ska givetvis plocka hem alla tre. Det är en svår match där Morön slåss med Alvik om platsen ovanför strecket. Så vi kommer inte få någonting gratis så hårt jobb kommer att krävas av alla spelare.

Assi IF - Infjärden SK

Efter en inte så bra prestation mot Åkullsjön har vi nu laddat om och haft sikte på dagens match hela veckan. Träningarna har sett riktigt bra ut från samtliga i laget. Vi har haft högt tempo hela veckan vilket vi vet är ett måste till eftermiddagens tillställning. Vi har fortfarande vårat mål i egna händer så alla kommer göra sitt yttersta för att detta ska uppnås. Hoppas så många som möjligt kommer och hejar fram oss klockan 16.00 mot ett taggat Infjärden.

VINST!

Ett taggat Notviken kom på besök till Billerud Arena men hade inget att sätta emot ett effektivt och hårt kämpande Assi.
Vi tog tag i matchen direkt och trots att regn och blåst gjorde att det var svårt att få till något konstruktivt spel kunde vi i medvinden få till några farliga chanser. Emelie Helmvall öppnar målskyttet efter en fin genomskärare från Carro och sätter distinkt 1-0. En stund senare kommer Josse runt på kanten och spelar snett inåt bakåt till Lina som trycker in den och 2-0 är ett faktum. 3-0 skulle även det komma efter att Carro kommit fri mot målvakten efter en fin boll av Lina. Tyvärr får Notviken in en reducering efter ett friläge och sätter 3-1 i slutet av första. Dock släcker Carro deras hopp ganska omgående då hon sätter 4-1 innan halvtidsvilan.

Vi kommer ut i andra och har som mål att punkter matchen, och vi har chansen efter bara någon minut. Men efter fasthållningar och tröjdragningar får Carro till ett avslut som smiter utanför stolpen. Istället är det Notviken som gör nästa mål vilket betyder 4-2. De får luft under vingarna och vi blir ganska tillbaka tryckta för en stund. Vi reder ut det och kan i matchminut 67 sätta 5-2!
Notviken fortsätter kämpa och dom gör det bra, vi har problem att hålla i bollen och det känns som att den ständigt kommer tillbaka till vårat straffomårde. Efter en tilltrasslad situation där vi inte får bort bollen ur straffområdet så lyckas Notviken sätta en till boll i mål, men närmare än så kommer dom inte. Slutresultatet skrivs 5-3 och Notviken ska ha heder för att dom stod upp på ett bra sätt i andra halvlek och inte gav upp, trots underläge med 4-1 i paus.
Det är våran första halvlek som ligger till grund för våran fina seger. Vi tillät inte Notviken påbörja något spel utan hade en hög press som Notviken inte behärskade och vi vann boll gång på gång och gick till anfall. I andra halvlek tappar vi lite av pressen och har svårt att etablera något spel på deras planhalva. Notviken har ett bra tryck på oss men lyckligtvis reder vi ut det och segern känns aldrig i fara.
Nästa match spelas borta mot ett alltid svårslaget Åkullsjön där vi inte kommer få någonting gratis. Det krävs ett lika hårt jobb i alla matcher för att vinsten mot Notviken ska vara värd någonting.

Seriefinal?

Idag väntar säsongens tuffaste match hemma på Billerud Arena. Vi gästas av toppkonkurrenten Notviken som skuggar oss i tabellen två poäng bakom. En seger eller oavgjort idag gör att vi återtar första platsen i tabellen som förnärvarande toppas av Mariehem med en match mer spelad. Så alla förstår hur viktig denna match är och vi kommer göra allt för att ta tre poäng. Senaste mötet slutade 3-3 på bortaplan. Båda lagen har öst in mål på slutet och kommer med två lätta matcher i bagaget, då vi båda har mött bottenlagen Hägglunds och KB65. Men idag väntar en jämn och tuff match där båda lagen går för seger.

Kom och stötta oss på Billerud Arena kl 19.00.