Tre raka

Vi har haft en intensiv matchperiod med tre matcher den senaste veckan där vi tagit full pott i samtliga matcher.

Vi inledde med en mycket viktig match mot Alviks IK som vid det tillfället var serieledare. Trots att vi under försäsongen inte haft några större problem med Alvik och har på två möten fått med oss två segrar, 5-2 och 3-0 så visste vi att detta skulle bli en tuff match. Vi gör egentligen ingen kanonmatch och Alvik är det lag som börjar bäst. Men vi jobbar oss in i matchen och Fernanda gör 1-0 innan halvtidsvilan. I andra halvlek är vi det bättre laget och Fernanda gör sitt andra mål för dagen och punkterar matchen när hon sätter 2-0 i 75:e vilket också blir slutresultatet.

I matchen mot Spöland Vännäs den 6 juni fick vi flytta om endel i laget då Frida, Mia, Emilia och Elin befann sig i Turkiet och Jenny och Maria skrev tenta i Umeå. Detta medförde en nykomponerad backlinje där Lina flyttades ned från mitten, Matilda klev in brevid henne och Emma V tog plats mellan stolparna.
I denna match sätter vi full fart från början och redan i minut 5 sätter Laura 1-0 efter en fin passning från Fernanda. Vi fortsätter vår höga press och kommer gång på gång förbi deras högt stående backlinje och i minut 19 kommer även 2-0, återigen mål av Laura, denna gång på inspel från Josse. Andra halvleken blir onödigt spännande när Spöland Vännäs först får en straff och gör 2-1 och sedan sätter 2-2 i minut 83. Men vi tänker vinna den här matchen och det tar bara någon minut efter deras kvittering innan vi trycker in 3-2 och kan bärga alla tre poängen.

Matchen mot Burträsk borta blev tillslut väldigt lik den mot Spöland Vännes. Vi inleder även där i ett högt tempo och redan efter några minuter har vi skapat vårt första friläge, tyvärr får vi ingen utledning på våra chanser och Burträsk börjar jobba sig in i matchen. Burträsk får en straff som Elin räddar och 0-0 blir halvtidsresultatet.
Vi börjar andra halvleken som vi började den första med ett högt tempo och redan 4 minuter in sätter Laura 1-0 på inspel från Josse. Återigen har vi hyfsad koll på matchen men Burträsk är hela tiden farliga och lyckas genom ett slumpmål få in en kvittering i matchminut 80. Denna gång dröjer det fyra minuter innan vi återtar lednigen, även denna gång genom Laura på inspel från Josse. Burträsk gör en sista forcering och skapar ett tryck genom några farliga hörnor som vi tillslut reder ut och vinner matchen. Burträsk är ett bra lag som är svåra att möta på deras gräsplan och det är starkt av oss att få med oss alla poäng hem till Kalix.

Nu får vi göra en hel träningsvecka och ladda för match mot Bik SK på söndag. Bik har haft en tuff start på serien men trots deras tabellplacering har de spelat jämnt mot många lag (uddamålsförlust mot Själevad) och vi får absolut inte underskatta dem om våra senaste segrar ska vara värda någonting. Det blir full fart och fullt fokus på söndag. Matchen spelas kl 13.00 på Billerud Korsnäs Arena.