Förlust på straffar.

Gårdagens semifinal i COOP Norrbotten Cup spelades hemma mot Notviken. Det var en jämn match som Notviken tillslut vann på straffar. Första halvlek var chansfattig där Josse Lindbäcks friläge några minuter in i matchen är matchens bästa, tyvärr får hon inte till avslutet som går över. Efter det har Notviken en bra period men skapar inte speciellt mycket, det är mycket ställningskrig och inget skönspel ute på planen. I andra halvlek tar vi tag i taktpinnen och 1-0 kommer rättvist efter några minuters spel. Vi tar över mer och mer och har bud på fler mål, men mitt i vår fina period lyckas Notviken kvittera. Trots att vi har många lägen att avgöra matchen blir det inga fler mål och inte heller i den följande förlängningen vilket innebär att det får avgöras på straffar. Notviken är iskalla och sätter sina straffar samtidigt som vi missar två och vi får gratulera Notviken till finalplatsen där Piteå IF väntar som finalmotståndare. Trots förlusten gör vi en bra laginsats med många nya spelare på nya positioner som gör det riktigt bra, ett bra tillfälle att få matchträning och visa att man vill spela. Fernanda är bäst för dagen och dominerar på mitten, Josse H kommer in i andra halvleken och tillför fart i anfallsspelet, Frida och Emilia känns säkra i mittlåset och Emma V gör en stabil match i målet. Nu tar vi nya tag inför lördagens match mot Alvik.

/#12

4-4 mot Själevad

Dagens match mot Själevad blev en målrik tillställning. Själevad börjar bäst och tar ledningen efter 3 minuter. Resten av halvleken är det vi som för spelet men det är Själevad som gör målen. Halvtidsresultatet skrivs 3-0 och är inte fullt rättvist men Själevad är effektiva och sätter sina chanser och utnyttjar att vi tappar boll när vi är påväg framåt. I andra halvlek ökar vi farten och skapar lägen hela tiden. 3-1 kommer i 67:e minuten och målet görs av Laura på inspel av Josse H. Inhämtningen har påbörjats och i 81:a minuten hinner nyinbytta Natta ikapp en boll och petar den mellan benen på målvakten till 3-2. Vi känner att vi kan vända på det här och fortsätter trycka på för en kvittering som också kommer i den 88:onde minuten, återigen mål av Natta. Kallduschen kommer i minut 90 när Själevad gör 4-3 på ett av sina få lägen i andra halvlek. Men vi ger aldrig upp och efter en högerhörna behåller vi bollen och får in den i straffområdet igen och Maria trycker in 4-4 med två sekunder kvar.

Sett till hur matchen utvecklar sig känns en poäng som en seger med, återigen, ett mål i slutsekunderna, något som tyder på en hög lagmoral och det är en otrolig styrka vi har i att vi aldrig ger upp. Viktigt också att inte ge Själevad någon lucka i tabellen, nu väntar match mot den andra toppkonkurrenten Alviks IK hemma på BillerudKorsnäs Arena Lördag kl 14.00.

Just nu ser vi herrlaget som också spelar i övik, de ligger under med 2-0 mot Anundjsö. Andra halvlek ska precis börja.

Match mot Själevad

Vi befinner oss nu i Övik för match mot serieledarna Själevad. Vi kom hit igår och har idag hunnit med en lätt löptur på morgonen och en rejäl hotellfrukost. Vi ska strax åka ut till arenan, matchstart kl 12.00.

Seger mot Piteå Södra!

Kvällens match mot Piteå Södra slutade med en 2-1 seger efter att Piteå Södra fått in en reducering i slutet. Vi var det klart bättre laget i första halvlek med ett aggressivt spel och många fina anfall. I andra kontrollerar vi händelserna men Piteå skapar någon farlig hörna och ett skott från nära håll som Elin räddar. Efter deras reduceringen trycker de på utan att skapa någon direkt målchans, vi reder ut det och tar tre viktiga poäng!
Båda våra mål var riktiga kanonskott av Fernanda som var en av de bästa för dagen tillsammans med hela backlinjen som agerade säkert.