Hemskt....kul!

/ameli

Sunnanå SK - Assi IF 3-3 (2-1)

I lördags var det dags för säsongens tuffaste match när seriekollegan Sunnanå stod för motståndet.
Det var också första matchen för våra brasilianska nyförvärv Carla (Kalle) och Fernanda (Fredde) som anlände till Kalix i Onsdags.

Matchen var det Sunnanå som började bäst och ledde rättvist med 2-0 efter 31 minuter. Vi hängde inte riktigt med i svängarna och hade svårt att etablera något eget anfallsspel.
I den 42 minuten får vi dock en hörna som hamnar hos nyförvärvet Fernanda som hon snyggt dunkar in.
I andra halvlek flyttar vi upp laget och sätter ordentlig press på Sunnanå som får svårt att hitta sitt spel. Istället tar vi tag i matchen och skapar några halvfarliga lägen. I matchminut 63 är det dags för Carro Karlsson-show när hon spurtar ifrån Sunnanås nigerianska mittback och enkelt placerar in 2-2.Vi fortsätter att trycka på efter målet och har bland annat ett ribbskott av Johanna Andersson innan hon en stund senare bryter in från vänsterkanten och sätter 3-2 till oss. Sunnanå är inte heller ofarliga och skapar endel fina lägen och tyvärr släpper vi in ett mål i sista minuten. Ett snöpligt mål men ett rättvist resultat där båda lagen hade en halvlek var.
Dagens plus:
+ Att vi spelar upp oss i andra halvlek när vi vågar spela vårat eget spel och använda våran fart.
+ Fernanda och Carla som båda gör en bra debutmatch och kommer att bli viktiga för oss i sommar.
+ Johanna Lindbäck och Frida Björck som gör det bra både på mittfältet och mittbackspositionen.