Assi -Blåsmark/Svensbyn

Imorgon spelas nästa träningsmatch denna gång i Piteå mot seriekollegan Blåsmark/Svensbyn. Laget deltog i början av april i vår egen cup på Billerud Arena där de slutade på tredjeplats efter att bland annat ha besegrat Kemi i bronsmatchen.

I vårt lag saknas några spelare pga jobb och skador men formen är uppåtgående vilket är positivt då serien närmar sig. Vi har inför matchen pratat med ytterspringare Josefine Hansson för att höra vad hon tror om söndagens match.

 


Hur är formen inför matchen imorgon?
Efter den tuffa matchen mot Piteå har det varit segt och lite småont i kroppen, men det har börjat släppa nu. Fotbollsmässigt har det gått hyfsat under veckan så mot Blåsmark/Svensbyn hoppas jag på att det egna spelet ska lossna ytterligare och att man kanske kan få till några inbrytningar som Mackis och Börje efterlyst:)

Hur är läget i laget?
Nu då vi har fått träna några veckor ute och även fått några matcher i benen börjar det se bättre och bättre ut. Vårt spel ser lovande ut och när vi fått till det är det inte många lag som hänger med vilket känns väldigt lovande, både inför kommande match och serien.

Vad tror du om motståndet?
Såg bara lite av dem under cupen, så har egentligen inte så bra koll på deras spel. Tycker dock att det ska bli kul att möta dem eftersom vi kommer stötas på under serien.

Är det någon i laget som sett extra het ut i veckan?
Alla har jobbat på bra under veckan, både på träningarna och i matchen mot Piteå. Men tycker att Elin i målet har sett bra ut i veckan så det känns tryggt inför matchen mot Blåsmark/Svensbyn.


Assi - Piteå ikväll 18.30

Dags för andra omgången i svenska cupen och det är divisin 1 laget Piteå som kommer på besök till billerud arena ikväll kl 18.30.




Information till laget!

Veckans citat kommer att starta från och med nästa vecka. Har ni bidrag vill vi att ni mailar in dom omgående till [email protected]


Sedan kommer en även lista över lagregler att sättas upp på omklädningsrumsdörren så att det inte blir några missöden igen. Att komma sent till en samling är lika med fika nästa träning. Några frågor på det, Nikita? 


Även önskemål om vad bloggen behöver mer av, mindre av mottages med största tacksamhet! 



xoxo,
Webmasters.

Sammanfattning Valhall Cup

Vi startade cupen tidigt med vår första match med avspark klockan 0815,
motståndet var våra finska vänner Kemi Into. En match där vi spelade bra i första halvlek vilket också syntes i målprotokollet, 4 mål på 30 min! Målskyttarna var Lina Henriksson, Ellinor Sundell, Caroline Karlsson och Viktoria Kenning.
Andra halvek blev dock ingen solskenshistoria då Kemi backade hem och lade sig på försvarsidan.
Spelnivån sjönk därför också om man jämför med den första halvleken. Men Caroline Karlsson lyckades ändå att sätta sitt andra mål för matchen då hon också fastställde slutresultatet 5-0.
Sammanfattningsvis kan vi väl enas om att ge betyget godkänt för att vara första matchen. Dock med en förhoppning på att spelet kommer att förbättras för att lyckas vinna de kommande matcherna i cupen.

I den andra bataljen för dagen var det Malmberget som stod för motståndet. Första halvlek skapade vi mycket chanser och spelövertaget var markant men vi hade en viss oskärpa i avsluten och det resulterade i att vi stod på noll. MAIF tog ledningen en bit in i första halvlek genom en välplacerad frispark. En ledning som vi lyckas kvittera innan paus genom Maria Lundbäck. Andra halvlek belv betydligt bättre då vi släppte boll snabbare och visade lite vilja. Det resulterade i åtta gjora mål och ett slutresultat som skrevs till 9-1.Eftersom vi nu var obesegrade i gruppspelet kunde vi glatt konstatera att vi senare på dagen skulle få spela final.
Mål: Maria Lundbäck 2, Caroline Karlsson 2, Viktoria Kenning 1, Josefine Hansson 1, Emma Schäufele 1, Lina Henriksson 1, Johanna Andersson 1


I finalen var det seriekollegan Alvik som stor för motståndet och vi började matchen bra och skapade några riktigt farliga chanser bland annan ett ribbskott. Det blir dock Alvik som tar ledningen via en frispark i den 4:e minuten, vi replikerar dock snabbt genom Carro Karlssons kvittering strax efter. Vi tar även ledningen i matchen en kort period, målskytt var återigen Carro K. Alvik hinner dock kvittera innan paus, återigen på en fast situation. Vi får inte får undan bollen och resultatet inför pausen är således 2-2. I andra halvlek har vi en lite dipp då och spelet är inte alls vad vi hoppas på. Men vi tar ändå ledningen med 3-2 efter ett distansskott av Amanda Björn-Norén. Men med 10 minuter kvar får Alvik chansen att kvittera på straff. En straff som Elin Ruberg sånär lyckas ta, men resultatet efter 2 halvlekar blir alltså 3-3.
Matchen går då till förlängning,  men den blir inte gammal innan Carro Karlsson kliver fram igen och sätter dit den igen och avgör därför finalen. Vi vinner alltså cupen och ett vilt segerfirande utbryter. ;)



Vi hoppas att vi gjort så pass bra reklam för oss själva med cupvinst att ni nu sätter er i bilarna eller på cykeln om man nu hellre vill det och tar er ut till Billerud Arena på tisdag för att stötta oss i Svenska Cupen. 
Piteå IF kommer på besök och vi hoppas att vi ser er på sidan om planen. 

Yours truly,
Emma & Lina.

Cup Valhall

Cupen närmar sig med stormsteg och förberedelserna är i full gång. Vi har snackat med målvakten Elin "Rutan" Rutberg som kommer vakta buren under hela cupen och tränaren Börje Nordgren för att kolla läget inför morgondagen.

Börje Nordgren, målvaktstränare

Hur är läget i laget? Några skador och dylikt?

Det ser väl bra ut förutom att vi har lite småförkylningar på vissa håll men det ska inte vara några större problem. Det finns plåster mot det mesta.


Eftersom att du är lagets målvaktstränare så känns det naturligt att fråga hur det ser ut på målvaktsidan?

På målvaktsidan är det lite sämre, Emma Vallgren är skadad och Helena Bäckman Andersson befinner sig på turné. Men rent kvalitetsmässigt bli vi inte sämre för det men det hade varit kul att testa alla tre lite mer inför seriestarten. Det blir nu Elin Rutberg som får stå hela cupen.


Vad tror du om cupen, vad har ni från tränarsidan för förväntningar på laget? Spelmässigt? Resultatmässigt?

Det blir intressant att få spela lite matcher för vi har haft alldeles för många inställda matcher på försäsongen. Förväntningarna på laget är ganska stora då vi har ett spelskickligt lag som alltid försöker rulla och ha ett eget spel så vi går för vinst varje match och då förstår ni själva vad resultatet blir.

Är det någon som sett extra het ut denna träningsvecka?

Alla tycker jag har sett bra ut under våran första vecka på Billerud Arena, det ser ut som att den tunga försäsongsträningen börjar släppa.

 

Övriga kommentarer?

 

Sen har vi med utvecklingslaget där vi har en del spelare som tränat med oss under vintern så det blir intressant att följa dom och samtidigt  se om det är någon annan som har utvecklats under vintern.

 

 

 

 

Elin Rutberg

Hur känns det inför cupen?

Smått nervöst, eftersom det är en av de första matcher jag spelar på högre nivå. 


Läget i laget?

Vi är laddade till söndag!


Vad tror du om första motståndet Kemi?

Svårt att säga, har inte spelat mot dom.


Enda målvakten i truppen under cupen, är det nervöst?

Ja, självklart. Som ny målvakt i laget känns det tryggt att ha de mer rutinerade som kan ge en feedback. Det är bara att visa vad man går för och lite till


Inför Cup Valhall

På söndag spelas återigen den årliga Cup Valhall på Billerud Arena.
I år kommer Assi If att ställa upp med två lag, där div2 laget går under namnet Assi IF 1 och div3 laget går under Assi IF 2.
Spelschema

08.15 Assi IF 1 - Kemin Into
09.30  Alvik IK - Assi IF 2
10.45  Kemin Into - Malmbegets AIF
12.00  Blåsmark/Svensbyn - Assi IF 2
13.15  Assi IF 1 - Malmbergets AIF
14.30  Alvik IK - Blåsmark/Svensbyn


16.15 7 3:a grupp 1 - 3:a grupp 2
17.25 8 2:a grupp 1 - 2:a grupp 2
18.30 9 Final

Spelartruppen Assi IF 1
1. Elin Rutberg
3. Caroline Karlsson
4. Emma Schäufele
7. Johanna Andersson
9. Ellinor Sundell
10. Jenny Nilsson
12. Viktoria Kenning
13. Johanna Lindbäck
17. Amanda Bjöörn Norén
18. Josefine Hansson
19. Lina Henriksson
21. Nikita Lindvall
22. Mia Knuutila
23. Maria Lundbäck

Under helgen kommer även spelarintervjuer & tränarintervjuer  att dyka upp på bloggen så håll ögonen öppna!

Last chance!

CD:n till omklädningsrummet bränns imorgon och deadline för val av låt är ikväll kl 00.00. Alla bidrag som kommer in efter det kommer att diskvalificeras. De luckor som är öppna kommer att fyllas av mig, Benny i samråd med Lina.



Påskfest 2010

I fredags var det återigen dags för den årliga och mytomspunna påskfesten med Assis dam och herrlag. Här följer en kort resumé av dagens/kvällens aktiviteter.
Dagen till ära började lekledarna med att kom försent till den utsatta tiden. Jag, Benny, tar på mig det ansvaret eftersom jag hade lite kommunikationsproblem med mina syskon och försenade därför också mina medlekledare Elli och Nikki. Men tillslut landade vi äntligen på Billerud Arena och lekarna kunde  därför påbörjas. Efter sju rafflande omgångar var ställningen lika mellan två lag. Men en grenseger mer avgjorde och det blå laget kunde då ta hem de åtråvärda priserna! 

Efter lekarna var det dags för ca 2 timmars piffande och puffande. Än en gång slogs vi av hur lite SPEGLAR och ELUTTAG det finns i de två omklädningsrummen vi huserar i. Detta är något som bör åtgärdas den närmaste tiden! 

När alla var klara.. Okej. Det där var en lögn. När alla utom JAG var klar så gick vi upp till vår förträffliga samlingslokal och avnjöt en middag signerad Hotell Valhall. Det bjöds på diverse delikatesser och de flesta var nöjda med vad som var på tallriken. 

Efter det var det fria timmen och alla fick göra precis vad de ville fram till invigningen. Invigningen är en årlig ritual som låter värre än vad det är. Men de drinkarna som de stackars invigda fick dricka avskriver jag mig ansvaret för. Det var ett flertal aktörer delaktiga där, inga nämn nämnda men som sagt, för en gångs skull var jag inte en av de skyldiga. Men jag lyfter på hatten till de som valde att göra ett framträdande och hoppas att ni nu känner er ännu mer "i laget". 

Vad som händer och inte händer därefter låter jag vara oskrivet. Men jag vill tacka alla i laget som närvarande och avslutar med lite bilder från kvällen! 

Yours truly,
Benny

Inför avslutande grenen


Spiderchick

Vinnande laget!
Invigning
Cocktails?
Avslutningsvis ett mästerverk signerat Benny.


Lika som bär




Första träningspasset på Billerud Arena.

Jag vill egentligen skriva en färgstark och intressant sammanfattningen av fredagens påskfest men jag har inte ro i kroppen till det. Anledningen är enkel. Om drygt två timmar beträder vi för första gången Billerud Arena denna säsong. Jag får helt enkelt återkomma med summeringen av påskfesten efter träningen. Vill passa på att uppmana er med bilder att maila dom till [email protected].

Ses på plan!


Lagskiva, påminnelse

Det börjar bli dags att välja låt till lagskivan.

Hittills är det endast 5 st som tagit sitt ansvar. Har man inte valt låt till skivan innan den 5 april försvinner denna fantastiska förmån! 










Utöver det; samling 14:45 imorgon på Billerud Arena. Icket ömtåliga kläder med tages. Efter lekarna duschar vi och gör oss klar för middag och The Youngsters uppträdande!
De som kommer sent kan ju räkna med bestraffning.

RSS 2.0