Cup Valhall

Cupen närmar sig med stormsteg och förberedelserna är i full gång. Vi har snackat med målvakten Elin "Rutan" Rutberg som kommer vakta buren under hela cupen och tränaren Börje Nordgren för att kolla läget inför morgondagen.

Börje Nordgren, målvaktstränare

Hur är läget i laget? Några skador och dylikt?

Det ser väl bra ut förutom att vi har lite småförkylningar på vissa håll men det ska inte vara några större problem. Det finns plåster mot det mesta.


Eftersom att du är lagets målvaktstränare så känns det naturligt att fråga hur det ser ut på målvaktsidan?

På målvaktsidan är det lite sämre, Emma Vallgren är skadad och Helena Bäckman Andersson befinner sig på turné. Men rent kvalitetsmässigt bli vi inte sämre för det men det hade varit kul att testa alla tre lite mer inför seriestarten. Det blir nu Elin Rutberg som får stå hela cupen.


Vad tror du om cupen, vad har ni från tränarsidan för förväntningar på laget? Spelmässigt? Resultatmässigt?

Det blir intressant att få spela lite matcher för vi har haft alldeles för många inställda matcher på försäsongen. Förväntningarna på laget är ganska stora då vi har ett spelskickligt lag som alltid försöker rulla och ha ett eget spel så vi går för vinst varje match och då förstår ni själva vad resultatet blir.

Är det någon som sett extra het ut denna träningsvecka?

Alla tycker jag har sett bra ut under våran första vecka på Billerud Arena, det ser ut som att den tunga försäsongsträningen börjar släppa.

 

Övriga kommentarer?

 

Sen har vi med utvecklingslaget där vi har en del spelare som tränat med oss under vintern så det blir intressant att följa dom och samtidigt  se om det är någon annan som har utvecklats under vintern.

 

 

 

 

Elin Rutberg

Hur känns det inför cupen?

Smått nervöst, eftersom det är en av de första matcher jag spelar på högre nivå. 


Läget i laget?

Vi är laddade till söndag!


Vad tror du om första motståndet Kemi?

Svårt att säga, har inte spelat mot dom.


Enda målvakten i truppen under cupen, är det nervöst?

Ja, självklart. Som ny målvakt i laget känns det tryggt att ha de mer rutinerade som kan ge en feedback. Det är bara att visa vad man går för och lite till


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0