Assi -Morön

Lördagen började med att hela laget gick med spänd väntan på att få domen om det skulle bli match eller inte. Inget sms hade kommit när klockan passerat halv elva vilket innebar match. Jag klickade in på facebook och såg att flera från laget redan hunnit göra ett avtryck om att matchen blir av.


När vi klivit på bussen får vi veta att matchen skjutits upp 1.5 timmar vilket ledde till en massa extra tid på bussen vilket bland annat lockade fram Andys extremt underhållande sida igen, kapten Johanna som sumobrottare och kixens lustiga frisyr. (bilder längre ner)
När det väl blev dags för match var alla väldigt spelsugna tyvärr bjöd ju inte vädret på perfekta förhållanden direkt. Men med tanke på det så lyckades vi komma igång i den andra 30 minuters perioden att rulla boll lite bättre och även få in ett mål genom Carro.
I den tredje perioden ökade vi nästan direkt på till 2-0 genom Carro. Efter det flyttade Morön upp folk för att skapa tryck vilket gav oss mer ytor framåt. Det utnyttjade vi genom att göra 3-0, Kixen målskytt. Det kändes som att vi kontrollerade matchen hela tiden och släppte inte till några farliga chanser. Bra jobbat!
/Lina

Snabb uppdatering om dagens match i Skellefteå.

Det blev en vinst för oss idag borta mot Morön. 0-3 för att vara exakt. Matchreferat kommer att dyka upp under morgondagen. Bilderna lyser dock med sin frånvaro eftersom det var snöstorm och väldigt svårt att få bra bilder och lägg därtil en ovanligt lat kameraman. Kombinationen är allt annat än lyckad för att vara ärlig.


Men vi vill ta tillfället i akt med detta inlägg att också påminna er, vänligt men bestämt, att använda era riktiga namn då ni kommenterar. Det krävs inte mycket av er för att fylla i ert riktiga namn istället för att gömma er bakom nicknames.  Kan ni inte respektera detta ber vi er att hålla era kommentarer för er själv.


Tack på förhand /
Lina & Emma, med Emma vid tangenterna.

Tillägnat Petter så du hittar


Svenska cupen

Nu drar äntligen tävlingsmatcherna igång och i den första matchen är det Skellefteålaget Morön som står för motståndet i Svenska cupen. Vi har därför tagit ett snack med tränaren Markus Roininen och kaptenen Johanna Lindbäck för att se hur läget i laget är och tankar om matchen på lördag.

 

 

Då var det äntligen dags för säsongens första tävlingsmatch mot Morön BK i Svenska Cupen.
Årets upplägg har varit långt ifrån bra då vi haft tre inställda matcher under våren.
För övrigt har vi haft bra go´på träningarna blandat med en del sjukdomar, skador mm och där vi måste få igång samtliga för att helheten skall bli bra.

Vi har alltid haft problem mot just Morön som tappat en del spelare men vilket många gånger också kan lyfta ett lag än mer. Morön tror jag kommer att spela fysiskt och med högt försvarsspel som kan komma att gynna oss.

Håller vi emot första halvlek tror jag att vi kan växa in i matchen med tanke på större ytor, längre löpningar, positioner mm. Vi är dock trygga med vårat spelsystem och kommer vi till avslutssituationer så tror jag att vi kan bli giftiga. Suget/ inställningen blandat med ett bra passningsspel kommer vara av betydelse inför denna match.

Marcus Roininen

 

 


Hur är läget i laget?

Eftersom att vi är i slutet av en tung vinterträning så är de flesta av oss lite slita och seg i benen. Men på grund av bristen på matcher denna försäsong så är alla väldigt matchsugna och det tror jag gör väldigt mycket. Är vi sugen och "pigg i huvudet" så smittar nog detta av sig till benen skulle jag tro:) Nu är ju detta även en tävlingsmatch och jag hoppas och tror att alla är väldigt sugen på att vinna och fortsätta delta i svenska cupen :)

Hur är din form?

Som sagt så är vi i en tung period så jag känner mig små sliten men denna vecka har det känts bra fotbollsmässigt. Och mitt matchsug är enormt stort, ser verkligen framemot denna match och tror verkligen att vi kan vinna detta! Känner mig väldigt bekväm i min nya position nu för tiden så det känns mycket bra.

Vad tror du om motståndarna?

Morön åkte ur tvåan förra säsongen om jag inte minns helt fel. Men det har alltid varit ett svårt lag att möta, ofta många kvicka spelare så där får vi se upp. Tror att dom har ganska så många nya spelare så det är svårt att säga mycket om dem, men att det blir en tuff match är det ingen tvekan om. Vi måste verkligen vara på hugget!

Är det någon som sett extra het ut denna träningsvecka?

Denna vecka har vi drabbats av mycket sjukdomar och en del skador så alla har inte riktigt kunnat träna fullt ut. Jag tycker att formen bland alla spelare ser väldigt jämn ut just nu. Alla har kämpat på bra och visat vilja, vilket är väldigt roligt att se. Så att utse någon som varit extra het är svårt, tycker vi har ett extra hett lag :) För att inte tala om eran extra heta kapten:) haha.

Övriga kommentarer?

Vi vet vad vi kan, hittar vi vårat spel och orkar använda oss av det hela matchen så kommer detta gå vägen. Jag tror verkligen på oss och jag vet att vi är ett bra lag! Nu är det bara att ladda krutet så kör vi gärnet på lördag!

Over an out /Cap

 

 

Truppen som åker ner till Skellefteå är följande:

- 1. Helena Bäckman-Andersson
- 2. Erica Resin
- 3. Caroline Karlsson
- 4. Emma Schäufele
- 7. Johanna Andersson
- 9. Ellinor Sundell
- 10. Jenny Nilsson
- 12. Viktoria Kenning
- 13. Johanna Lindbäck
- 14. Frida Björk
- 17. Amanda Bjöörn Noren
- 18. Josefine Hansson
- 19. Lina Henriksson
- 20. Emma Wallgren
- 21. Maria Lundbäck
- 22. Mia Knuutila
- 23. Nikita Lindvall


Sammanfattning av kick-offen

Benny, lagkapten för lag 2 ledde sitt lag till seger i tävlingarna på kick-offen i lördags efter en mycket jämn match där endast en halv poäng skiljde lagen åt. När poängen var räknade inför sista delen då de inspelade filmerna skulle visas var lag 2 i komfortabel ledning. Men lag 1 i ledning av Kixen visade på stor kreativitet och oanade skådespelartalanger och knaprade in nästan hela försprånget.

 

Tävlingen gick ut på att lagen skulle genomföra några olika moment. Det var lite orientering, frågesport, bollkastning och den stora succén med egeninspelade filmer.

 

Lag 1 valde att göra fyra korta klipp till skillnad från lag ett som gjorde ett långt. De korta klippen frambringade många och långa skratt från alla deltagare och inte minst från oss domare. Vi var helt överens när poängen skulle sättas att det var lag 1 som skulle segra i det delmomentet. Andy var den som kanske imponerade mest på oss med sina lite oanade talanger, något som vi hoppas få uppleva igen.

 

Innan detta så hade lagen visat på god förmåga att orientera sig i Risön, tro det eller ej men Kixen skickade INTE ut Mia på orientering för sitt lag. Tur var väl det för då hade vi väl inte sett Mia mer den kvällen. Vi hade även satt ihop en frågesport som vi trodde skulle ge lite problem för lagen men ack så fel vi hade, båda lagen visade på stor allmänbildning.

 

Mycket bra jobbat allihop och tack för en trevlig kväll.

 

Efter stor efterfrågan om dessa filmer från alla håll så bjuder jag på två smakprov. Mackan och Börje kanske inser vad de missade när de inte dök upp under kvällen.

 

/Lina


LAGSKIVA!

Eftersom att vi snart flyttar in i våra bås på Billerud Arena efter en lång tid i Sture så ber vi nu alla spelare att skriva sin favoritlåt som kommentar till detta inlägg så vi får bränna ihop en riktig skön lagskiva som vi kan ha som uppladdning innan/efter träningarna. Skriv ert tröjnummer också så bränner vi skivan i nummerordning! 

Ni kan ju kika på vad de andra spelarna valt för låtar så vi får lite variation och inte bara massa legendariska Queenåtar ;)


Det kommer även att komma ett inlägg om kickoffen men den biten sköter lekledarn! Men jag vill passa på att tacka de två lekledarna, Johanna & Lina, för en lyckad kväll! Och även påminna er övriga i laget om att  under dagen på påskfesten är det INTE de två som kommer ta hand om lekarna utan det kommer bli några andra. Vilka det blir är ännu oklart så är det någon/några som känner att de kan axla manteln är ni mer än välkomna att ta över! 

Över & ut,
Emma

Kick Off

Nu på lördag är det äntligen dags för den efterlängtade kick-offen, bättre sent än aldrig. Det är tråkigt att hela laget inte kan delta men det är ju i princip omöjligt att hitta en dag som passar alla. Dock hoppas vi på ett taggat gäng som genomför jojo-test på förmiddagen för att sen fortsätta ut till anrika Billerud Arena för diverse tävlingar.  Som tävlingsledare ser jag med spänning fram emot att se laget lösa de uppgifter som de kommer ställas inför. El Maco har sedan ordnat en utsökt middag som vi kommer njuta av i samband med bland annat en prisutdelning.

 

Ät rätt och drick rätt!

Väl mött!

/ Lina


A new era

I ett försök att modernisera Assi IF's damlag och få damfotbollen ut i cyperspace har två tappra själar från laget valt att starta en blogg. De två tappra själarna är inte helt otippat Lina och Emma V. Det är även den sistnämnda som fått äran att författa detta inledningsinlägg och på så sätt kicka igång bloggen.


Vad hoppas vi att denna sida ska fylla för funktion då? Ja, det primära målet är givetvis att LAGET ska ha en slags samlingspunkt på Internet. Det sekundära målet är att supportrar runt om i vårt avlånga land ska få läsa om våra matcher och övriga upptåg. Vår förhoppning är att samtliga i laget ska titta in i alla fall en gång i veckan för få reda på det senaste som händer i laget.

Utöver information och liknande riktat mot laget så kommer vi att bjuda på veckans floskel och veckans youtubeklipp. Men vi kommer även att ha inlägg riktade mer mot de supportrar som eventuellt kommer att följa denna blogg. De inläggen kommer att innehålla spelare och tränarnas tankar och åsikter före och efter match. Vi har även förhoppningar på att filma intervjuer med spelare och tränarna för att verkligen spexa till det! 




Denna blogg är helt fristående från Assi IF och de åsikter som skrivs och sägs här är personliga. Men redan nu kan vi upplysa er om att ALLA kommenterar utan namn eller med namn som Anonym och dylikt kommer att tas bort. Inga undantag. Kan man inte stå för sina åsikter får man faktiskt hålla dom för sig själv. Har man åsikter får man mer än gärna maila oss på a[email protected]. Vi vill inte heller ha påhopp mot personer inom laget eller föreningen. Det klarar vi oss bra utan! 


Avslutningsvis vill välkomna alla läsare till vår blogg! 

Assi IFs damlag, genom Emma.

Välkommen till min nya blogg!

:D

RSS 2.0