Blåsningen

Den förra bortamatchen då vi åkte till Borlänge ville vi testa hur lättruad vår tränare är, se resultatet nedan..

Assi IF - Umeå Södra FF 2-3 (1-1)

Gårdagens förlust är nog en av dom tyngsta någonsin för många av oss spelare och ledare. Att förlora på det snöpliga sättet efter en så väl genomförd match, mot ett av topplagen dessutom, känns otroligt tungt. Vi gör en otroligt bra insats i 90 minuter och har 2-1 när vi går in på tilläggstid.

Vi rullar runt och spelar mycket bra under första halvlek och tar ledningen med 1-0 på straff i den 39 minuten slagen av Johanna L.
Umeå Södra hinner dock få in en kvittering innan pausvilan på en frispark från kortlinjen som efter lite strul framför mål hamnar hos en Umeå Södraspelare som enkelt kan lägga in den i mål.

I andra halvlek tappar vi lite av det fina spelet men kontrollerar matchen och är ständigt farliga när vi ställer om.
Vi tar välförtjänt ledningen med 2-1 efter mål av Caroline Karlsson i den 73:e matchminuten.
Efter det har Umeå Södra större delen av bollinnehavet utan att skapa några direkta lägen och i den 90:e minuten har vi alltså 2-1.
Under den tiden hittar domaren på egna regler och skapar ett konstant tryck åt Umeå Södra. Vi står emot den indirekta frisparken och efterkommande hörna. Tyvärr hittar domaren en frispark på högerkanten som Umeå Södras Therese Kapstad slår direkt i mål. 2-2 känns fruktansvärt orättvist och vi ser två poäng glida oss ur händerna.
Då händer det som inte får hända, i tilläggsminut 4 tar Umeå Södra ledningen med 3-2 efter ett skott/inlägg som letar sig in i bortre gaveln. Efter avsparken blåser domaren av matchen och vi har inkasserat ytterligare en förlust.

Vi får försöka ta med oss det positiva från matchen, att vårat nya spelsystem fungerade där vi kändes väldigt kompakta i försvarsspelet och fick till längre anfall med mycket folk framåt. Alla spelare gör en bra match trots ommöbleringar och nya positioner för många. Spelar som vi gjorde igår kan vi ta poäng av alla lag i den här serien och vi är nu fulla av självförtroende trots nederlaget.

Som sagt gör hela laget en bra insats men jag vill plussa lite extra för:
+ Fernanda och Jenny på mitten som löper mycket, stänger ytor samtidigt som de fördelar fina bollar framåt.
+ Lina som ny mittback sköter sig prickfritt och plockar ner många av Umeå Södras långbollar.
+ Carro som hela tiden är farlig och vinner mycket boll där uppe.

Vi ser nu framemot en ny tuff match till helgen då vi åker ner till Sundsvall för möte med ett av de topptippade lagen Sundsvalls DFF.
/ #12

Jenny "legenden" Nilsson

//Ameli

Matchen mot Kvarnsveden

Söndagens match mot Kvarnsvedens IK blev inte alls vad vi hade hoppats på. En dålig insats av hela laget bäddade för en 6-0 förlust vilket är under all kritik. Även om Kvarnsveden var bättre än oss ska vi inte förlora med sådana siffror.

Vi har idag analyserat matchen och vad som gick snett och från och med nu blickar vi framåt mot nästa match, Umeå Södra hemma på söndag. En tuff match mot ett av topplagen, men nu är det dags att vi börjar hitta rätt och plocka poäng. Vi är revanschsugna efter nederlaget och kommer inte att vika ned oss!

BB-Joe

Assi IF on the road part 2

Assi IF on the road part 1

Match mot Västerås BK30.

Om bara någon timme är det dags för säsongens fjärde match. Som alla vet har vi inlett med tre snöpliga förluster och dagens match blir den viktigaste hittills. Vi möter Västerås BK30 som också haft en tuff start med tre förluster. Västerås är laget vi mötte i kvalet till div 1 där det blev förlust efter en jämn match, men vi har blivit några snäpp bättre och hela truppen är tillgänglig till denna match.

Ta med paraplyet och kom ut till Billerud Arena och hjälp oss att ta våra första poäng! Matchen börjar 15.00.

Resor

Det kommer bli endel långa resor denna säsong och varje resa innebär en mängd roliga händelser. Jag tänkte nu berätta om några händelser från senaste resan till Uppsala.

Resan startade tidigt och det var trötta spelare som åkte iväg från Risön redan 06.00. Morgonens heta samtalsämne handlade om José hade med sig yoghurt i väskan denna resa eller om hon lärt sig av sina misstag. När det var dags att passera säkerhetskontrollen så klarade sig José denna gång det var istället Andy som försökte ta med sig ca tre droppar Kalixvatten i en flaska vilket resulterade i att hon fick vända om och tömma flaskan.

Väl på planet så var det inte yoghurt som överkonsumerades denna gång istället var det brödet som var eftertraktat. Johanna L var nog värst av alla och hamstrade ordentligt, hon kan eventuellt ha tagit några med sig hem också.

På långa resor är det alltid någon som brukar hamna på bild sovandes med någon rolig min. Björck har dock kommit på en metod för att slippa.

Även denna resa var vi framme i väldigt god tid vilket betydde tidsfördriv innan mat. Mackan och Bernardo tävlade som vanligt och denna gång handlade det om fotbollsspel.

Amanda hade som vanligt en massa dumheter på gång och denna dag var det Johanna L som var den utsatta. Hon lyckades fånga många fantastiska bilder vid olika tillfällen. Nedan ser vi när hon smygfotar Johanna när hon sover.

Amanda fortsatte med dumheterna även efter match och hann då med att stoppa rulltrappan vilket resulterade i flertalet svordomar från arga resenärer. Enligt säkra källor fungerade fortfarande inte rulltrappan på tisdag eftermiddag.
Även på hemresan var det problem i säkerhetskontrollen. Jenny blev misstänkt för bomber i skorna och äntligen insåg dom att det är Amanda som är det stora ligisten och att hon behöver visiteras. Andra viktiga lärdomar vi fick under resan var att:

IK Sirius FK - Assi 2-1

Det är några dagar sedan matchen och vi har hunnit smälta den och gå vidare så jag lägger därför in Mackans referat som även återfinns på hemsidan.

Ikväll känns det som änglarna gråter. Åter igen förlorar vi med uddamålet där vi inte får till det där lilla extra som krävs i de avgörande momenten i anfallsspelet. Baklängesmålen var dock frukten av egna individuella misstag där vi tappar passningar i uppspelsfasen. Matchen började något böljande där lagen kände på varann. Sirius hade dock ett bra kortpassnings-spel med varierade uppspel.
I minut 18 tog Sirius ledningen efter att vi misslyckats med en frispark som hamnade hos Siriusspelare som gjorde sin plikt. Trots få chanser i första halvlek kunde Caroline Karlsson kvittera efter en snabb omställning i den 28:e minuten. Nu gällde det för oss att hålla igen kommande minuter då vi tidigare slappnat av och fått mål emot oss kort efter. Trots denna erfarenhet höll vi bara 4 minuter innan Sirius kunde ta ledningen efter tappad passning i uppspelet. Bollen hamnade på kanten där inlägget hittade målet direkt, något tursamt.

Sirius började starkast i andra rundan men där vi kom allt mer ju längre halvleken led. Vi hade ett par chanser mot slutet som vi tyvärr inte lyckades forcera in.
Nästa lördag möter vi Västerås och då j...lar skall vi få till det efter små justeringar vare sig de vill eller inte.
Starkast i Assi IF denna eftermiddag var Fernanda Da Silva som höll ihop försvaret, Caroline Karlsson som oroade hemmaförsvaret. Elin Rutberg gjorde en helt fullgod insats.

Målen: Caroline Karlsson 1
Assist: -----
Byten: 56:e minuten
Ut Emelie Helmvall
In Viktoria Kenning

Vi tackar busschauffören Anders Eriksson för bra service och ett mycket gott bemötande samt sällskap.

// Marcus Roininen// Tränare

En lördag med laget

Lördagen innan hemmapremiären startades dagen med en härlig morgonträning i lätt snöfall. Som vanligt var det ett piggt gäng som anlände till BA för ett lättare träningspass.
Det är sagt att det ska hållas en viss ordning på vardera spelares tillhörigheter i omklädningsrummet. Så här tolkar vissa vad ordning och reda innebär. Avslöjar inget namn på vem det är, men målvaktshandskarna borde vara en liten ledtråd..(de är inte Helenas).

Senare på eftermiddagen/kvällen samlades större delen av laget hos Björken för grillning och El Clasico. Tror också många lärde sig att man inte ska släppa mobilen ur sikte, för då hamnar den med all säkerhet i händerna på Amanda "Norre Loreen" Björn Norén. Var iaf en utsökt middag, grillmästarna skötte sin uppgift utmärkt och Kixens potatisgratäng var delikat (recept efterlyses). Alla blev mätta och belåtna och då Björck sedan plockade fram sin efterrätt var matkoman ett faktum.