Assi - KB65 6-0 (6-0)

Eftersom Kix  är bortrest så får jag rycka in och skriva några rader om matchen igår.

KB65 kom till Billerud Arena med stort behov av poäng men vi gav dom aldrig någon chans till det. Vi startar matchen bra och får en straff redan efter i den 2:a minuten som Johanna förvaltar på bästa sätt. Målen rullar in med jämna mellanrum i första halvlek Josse Hansson gör 2-0 i den 13:e minuten frispelad av Johanna L. Sedan gör Johanna både 3-0 och 4-0 i den 24:e respektive 29:e minuten och fullbordar sitt andra hattrick på två matcher. Innan pausvilan hinner Emelie Helmvall göra 5-0 pch Carro Karlsson 6-0.

Förutom dessa mål skapar vi mängder av chanser och borde kanske leda med några mål till. Men spelet var bra, bra tålamod och variation.

I andra halvlek så backar KB65 hem och minskar ytorna vilket gör det svårare för oss att spela. Vi fortsätter ändå att skapa chanser och har några bollar just utanför och några ramträffar. Vi vinner skotten med 21-1 vilket speglar matchbilden bra. KB65 får aldrig till någon farlig chans och spelet var under hela matchen på deras planhalva.

Nästa match blir betydligt tuffare då Notviken som jagar oss kommer på besök måndag den 5 september. Då krävs det att vi höjer oss ytterligare för att behålla serieledningen då Notviken kommer göra allt för att peta ner oss.

Hägglunds IoFK - Assi IF 2-11 (1-3)

Dagens match mellan oss och tabelljumbon Hägglunds IoFK blev en målrik historia. Trots ovanan med underlaget kunde vi sätta högsta fart direkt från avspark. Redan i matchminut 4 dundrade Emelie in ledningsmålet efter fint spel på kanten. Något slarvigt och väldigt onödigt kunde Hägglunds kvittera någon minut senare när Marielle Norlander rinner igenom, rundar målvaken och lägger in den i öppet mål.

Men vi fortsätter att ånga på och komma i anfallsvåg efter anfallsvåg, men det dröjer till matchminut 17 innan nästa mål kommer. Carro slår en bra stickare till Emelie som skär in och avslutar, målvakten halvräddar men Johanna är med och trycker in bollen på mållinjen. Johanna håller sig återigen framme bara några minuter senare och trycker in en hörna. 1-3 i matchminut 20.

Hägglunds står än så länge upp på ett bra sätt och lyckas då och då få till några längre djupledsbollar som sånär rinner igenom. Men spelet tillhör definitivt oss och vi radar upp chanser och fina anfall. Vi har ytterligare en bra hörna, några frilägen, bra instick på kanterna och en straffsituation, men resultatet står sig till paus.

Andra halvlek är bara två minuter gammal när Johanna gör sitt tredje mål för dagen. Ett perfekt inlägg från Carro drar hon till på ett tillslag och bollen sitter i bortre gaveln.

I matchminut 58 är det dags för skyttedrottningen Carro Karlsson att presentera sig och hon sätter 5-1 efter ett friläge. Tre minuter senare är det dags för Emelie att göra sitt andra mål för dagen efter en soloraid på vänsterkanten.

Efter det kommer målen med jämna mellanrum, Carro hinner göra ytterligare två mål, i 65e och 86e minuten. Även Emelie hinner måla igen efter ett fint inspel av Josefine.

Mellan alla våra mål lyckas Hägglunds få till ett drömskott som seglar i mål och ställningen blir då 2-7

Lina som varit en dirigent och spelfördelare matchen igenom får kröna sin insats med ett mål i minut 78, efter ytterligare ett fint inspel av Josefine.
Amanda avslutar målskyttet med att peta in en målvaktsretur på Linas frispark.

Slutresultatet skrivs tillslut till 2-11 och idag var det verkligen klasskillnad mellan lagen. Med bättre skärpa hade vi kunnat göra det dubbla med tanke på alla frilägen och antal skott på mål (26st).
Men vi gjorde det vi skulle, vi tog 3 poäng och gör 11 mål så det måste man vara nöjd med. Vi radar upp fina anfall och vi håller ett bra bolltempo matchen igenom.

Dagens plus ger jag till tremålsskyttarna Johanna Lindbäck, Caroline Karlsson och Emelie Helmvall.

Härnäst väntar en hemmamatch mot det andra Ö-vikslaget KB65. Det gäller att alla gör sitt jobb även denna match för att ta några poäng mot ett hårt kämpande lag som slåss i botten av tabellen.

/Kix #12

Roliga timmen

Resan är i full gång och vi närmar oss Övik. Resan inleddes med en typisk tjejfilm, ”Dumpa honom!” Något som Marcus predikat om sedan länge. Citat: ”Alla killar är otrogna, det är lika bra att dumpa dem direkt” Filmen var han däremot inte lika förtjust i. När vi var framme i Skellefteå var filmen slut och det var dags för ”middag”. Med Börje och Mackans framförhållning är det endast Max som har öppet (efter noggrant Googlande efter restauranger i Skellefteå). Alla försökte givetvis hitta det nyttigaste alternativet (även Marcus och Börje..)

Efter det fortsatte resan ner mot Övik och vi kände vi att det var läge att kalla tränarna till ”kontoret” nere i bussen, för att grilla dem i en öppenhjärtad intervju.

Beskriv dig själv med tre ord:
Mackis:
Noggrann, lojal, detaljerad
Börje: Tjurig, noggrann, slarvig..

Beskriv laget med tre ord:
Mackis: Kunniga, lyhörda, målinriktade

Börje: Ambitiösa, roligt gäng, vinnarskallar.

Ni har varit med om mycket i era dagar med damlaget, tex två tampongincidenter.
Är det något annat slående ni minns?

Mackis och Börje är överens om att det inte bör nämnas offentligt med hänsyn till ev läsare.

Vem vinner kvällens plumpturnering och vem plumpar?
Mackis: Jag är en självskriven vinnare, Carro är inte på topp.

Börje: Jag måste hålla på Mackan, vem som förlorar? Jag är rädd för att det är Mackan. Men jag måste ju hålla på honom.

Vad tyckte ni om kvällens filmval? (Dumpa honom!)

Mackis: Totalt värdelös.
Börje: Jag såg den faktiskt inte.. (eller hur)

Och med tanke på ditt uttalande om att alla killar är otrogna (Mackis), är det av egen erfarenhet?
Mackis: Jag har två barn och jag har aldrig haft en kille. (?)

Har ni någon drömfilm att se på bussresorna?
Mackis: Förintelsen
Börje: 2 1/2 men, The movie. (Ja, det var ju drömfilm..)

Max
innan match, är det eran nya filosofi? (Och om Marcus kvinna läser detta så åt han en sallad)
Mackis:
Engångsföreteelse.

Börje: Det är bara för att hålla matchvikten..

En sista, viktig fråga: Vad tror ni om matchen? (det är ju faktiskt därför vi är här)
Mackis: 3 poäng är ett måste, sen hoppas jag även på bra spel.
Börje: 3 poäng och många mål framåt.

Läget i laget

Som ni kan läsa här nedanför så väntar en bortamatch i Övik på lördag, Hägglunds står för motståndet. Som sagt vann vi hemmamatchen mot dem med 7-0 men det är ingen anledning att ställa ut skorna. Alla minns vi fjolårets bortamatch där vi endast fick med oss en poäng, dom poängen hade varit väldigt värdefulla när tabellen summerades i slutet av september. Så, det är hårt jobb och 3 poäng som krävs.

Laget har tränat på bra under veckan, några förkyldningar och småskador har dock stört, men alla spelare finns tillgängliga på lördag. Det ska mycket till för att man ska missa dom viktiga återstående matcherna.
Trots att vi varit lite folk under veckan så har tempot och kvaliten ändå varit hög. Den spelare jag tycker utmärkt sig mest under veckan är Jenny Nilsson som verkligen haft bra skott under skottövningarna men även klivit fram under spelövningarna.

Håll utkik på bloggen under helgen, det finns risk för fler uppdateringar.

/Kix #12

Roadtrip

Idag är det dags för höstsäsongens tripp till Ö-vik. Denna gång far vi en dag tidigare för att vakna upp utan att ha en lång bussresa i benen direkt till matchstart. Vi möter Hägglunds som sist var starka på hemmaplan så vi får se hur denna tillställning slutar. Såklart går vi in för vinst och vi hoppas att kliva av planen med 3pinnar. Det krävs ett hårt arbete av samtliga i laget, men det är vi villiga att ge med tanke på att vi har vårat öde i våra egna händer! Nu ger vi allt tjejer så kommer det här att gå bra :)

Sista mötet på hemmaplan (7-0)

Och som efter förra matchen kommer ett matchreferat att komma ut även här, håll utkik under söndag/måndag!

/#14

Assi IF - Mariehem SK 3-2 (1-0)

Dagens tidiga seriefinal mot Mariehem blev som väntat en tuff och spännande match.
Vi har avsparken och tar tag i taktpinnen direkt. Efter 17 sekunder rinner Carro igenom och har ett skott på mål, en minut senare är Josse framme och bryter in från kanten, skottet går tätt utanför bortre stolpen.
Vi fortsätter att ha hög press och skapa några halvchanser.
Efter 15 minuter kommer Mariehem upp i banan och har sitt första skott på mål, dock ofarligt. Efter det arbetar sig Mariehem in i matchen och vi tappar lite i pressen, men framåt fortsätter vi skapa oreda.
Josse får bollen på kanten efter ett fint anfall, hon skär in och petar bollen i sidled till Carro som drar till på ett tillslag och bollen går i mål!
1-0 i matchminut 24.
Mariehem fortsätter spela bra på mitten där vi tappar lite i positionerna och dom får komma rättvända mot våran backlinje. Som tur är så reder det ut sig och Mariehem skapar inga direkt farliga chanser, Helena är bra med och plockar bollarna som rinner igenom. 1-0 står sig till pausvilan.
Mariehem sparkar igång den andra halvleken men det är vi som vinner bollen, ställer om och skapar återigen en chans efter bara några sekunder efter fint samspel mellan Carro och Emelie. Josse plockar upp bollen och Johanna är en lilltå från att nå bollen och styra in den.
I matchminut 50 får Mariehem ett bra läge när en spelare rinner igenom, hon får vandra in från kanten av straffområdet men Helena räddar även denna gång.
Spelet vänder och vi får en hörna. Josse slår en mycket bra hörna som dimper ner framför fötterna i straffomårdet, men bollen vill inte in och flipperspel på mållinjen uppstår innan Mariehem kan rensa bort bollen.
Vi fortsätter skapa chanser och mellan matchminut 55-56 hinner Andy, Carro och Emelie ha varsitt bra läge men målvakten räddar samtliga.
Efter det går spelet ut på kanten och Josse kastar ett snabbt inkast till Carro som sliter sig förbi sin back och spelar snett inåt bakåt till Johanna som kommer rusande. Skottet tar i en försvare och målvakten räddar men Johanna fullföljer och trycker in returen, 2-0 min 60!
Sen händer det som inte får hända, i nästa anfall och i samma minut får Mariehem till ett anfall och bollen går genom hela vårat försvar till en spelare som lyckas peta in bollen, vilket betyder 2-1.
En riktig kalldusch och vi verkar bli lite stressade efter detta, men ändå lyckas vi rada upp några hyffsade chanser.
Min 63, Johanna A bryter in och skjuter, målvakten räddar
Min 72, Carro kommer halvfri men skottet går mitt på målvakten
Min 72 Josse plockar upp bollen och bryter in, skottet går just utanför
I matchminut 75 får Mariehem en spelvändning och en spelare rinner igenom, Björck jagar i kapp och lägger in en brytning och domaren hittar en straff. Väldigt väldigt billig enligt min åsikt.
Men Mariehem sätter straffen och kvitterar till 2-2. Det känns skrot med tanke på alla våra chanser, men det känns ändå inte avgjort. Och vi fortsätter skapa chanser och rada upp fina anfall, Emelie har ett skott i stolpen, Carro har ett skott över och några anfall rinner iväg. Klockan tickar iväg till 85 och man börjar känna frustrationen, oavgjort känns som en förlust i det här läget.
I 86:e matchminuten får vi en till högerhörna, Josse slår en perfekt boll och hittar Våfflan (Emma S) som sätter dit pannan och nickar in 3-2! Vilken underbar känsla. Vilken lättnad.
De kvarvarande minuterna känns som en evighet innan domaren sätter pipan i munnen och blåser av matchen.
Vi håller undan, vi vinner med 3-2.
Vi slår toppkonkurenten Mariehem.
Vi är serieledare, vi leder på poäng, inte på målskillnad! Vi har allt i egna händer!
Det är många tuffa matcher kvar, men det kan bli en jävligt rolig höst! :)
Efter en sånhär match måste man berömma alla, en riktig lagseger! Men jag vill ändå ge några extra plus till:
Helena, som var på rätt plats hela tiden och var bra med på bollarna som rann igenom.
Emma S, som kommer hem till Billerud Arena direkt från flygplasten och avgör seriefinalen!
Dagens tidiga seriefinal mot Mariehem blev som väntat en tuff uppgift!

Mariehem fortsätter spela bra på mitten där vi tappar lite i positionerna och dom får komma rättvända mot våran backlinje. Som tur är så reder det ut sig och Mariehem skapar inga direkt farliga chanser, Helena är bra med och plockar bollarna som rinner igenom. 1-0 står sig till pausvilan.
Mariehem sparkar igång den andra halvleken men det är vi som vinner bollen. Vi ställer om och skapar återigen en chans efter bara några sekunder efter fint samspel mellan Carro och Emelie. Josse plockar upp bollen och spelar in den till Johanna som är en lilltå från att nå bollen och styra in den.
Efter det går spelet ut på kanten och Josse kastar ett snabbt inkast till Carro som sliter sig förbi sin back och spelar snett inåt bakåt till Johanna som kommer rusande. Skottet tar i en försvarare och målvakten räddar men Johanna fullföljer och trycker in returen, 2-0 min 60!

I matchminut 75 får Mariehem en spelvändning och en spelare rinner igenom, Björck jagar ikapp och lägger in en brytning och domaren hittar en straff. Väldigt väldigt billig enligt mig.

Vilken underbar känsla. Vilken lättnad.
Vi slår toppkonkurrenten Mariehem.
Vi är serieledare, vi leder på poäng, inte på målskillnad. Vi har allt i egna händer!
Efter en sånhär match måste man berömma alla, en riktig lagseger!
Men jag vill ändå ge några extra plus till:
Emma S, som kommer hem till Billerud Arena direkt från flygplatsen och avgör seriefinalen!

Söndag 17.00 på Billerud Arena, Assi - Mariehem

Så här såg det ut ifjol när Mariehem var på besök och vi vann med 2-1 och på söndag ska vi göra allt för att vinna igen så kom och kolla.