Hägglunds IoFK - Assi IF 2-11 (1-3)

Dagens match mellan oss och tabelljumbon Hägglunds IoFK blev en målrik historia. Trots ovanan med underlaget kunde vi sätta högsta fart direkt från avspark. Redan i matchminut 4 dundrade Emelie in ledningsmålet efter fint spel på kanten. Något slarvigt och väldigt onödigt kunde Hägglunds kvittera någon minut senare när Marielle Norlander rinner igenom, rundar målvaken och lägger in den i öppet mål.

Men vi fortsätter att ånga på och komma i anfallsvåg efter anfallsvåg, men det dröjer till matchminut 17 innan nästa mål kommer. Carro slår en bra stickare till Emelie som skär in och avslutar, målvakten halvräddar men Johanna är med och trycker in bollen på mållinjen. Johanna håller sig återigen framme bara några minuter senare och trycker in en hörna. 1-3 i matchminut 20.

Hägglunds står än så länge upp på ett bra sätt och lyckas då och då få till några längre djupledsbollar som sånär rinner igenom. Men spelet tillhör definitivt oss och vi radar upp chanser och fina anfall. Vi har ytterligare en bra hörna, några frilägen, bra instick på kanterna och en straffsituation, men resultatet står sig till paus.

Andra halvlek är bara två minuter gammal när Johanna gör sitt tredje mål för dagen. Ett perfekt inlägg från Carro drar hon till på ett tillslag och bollen sitter i bortre gaveln.

I matchminut 58 är det dags för skyttedrottningen Carro Karlsson att presentera sig och hon sätter 5-1 efter ett friläge. Tre minuter senare är det dags för Emelie att göra sitt andra mål för dagen efter en soloraid på vänsterkanten.

Efter det kommer målen med jämna mellanrum, Carro hinner göra ytterligare två mål, i 65e och 86e minuten. Även Emelie hinner måla igen efter ett fint inspel av Josefine.

Mellan alla våra mål lyckas Hägglunds få till ett drömskott som seglar i mål och ställningen blir då 2-7

Lina som varit en dirigent och spelfördelare matchen igenom får kröna sin insats med ett mål i minut 78, efter ytterligare ett fint inspel av Josefine.
Amanda avslutar målskyttet med att peta in en målvaktsretur på Linas frispark.

Slutresultatet skrivs tillslut till 2-11 och idag var det verkligen klasskillnad mellan lagen. Med bättre skärpa hade vi kunnat göra det dubbla med tanke på alla frilägen och antal skott på mål (26st).
Men vi gjorde det vi skulle, vi tog 3 poäng och gör 11 mål så det måste man vara nöjd med. Vi radar upp fina anfall och vi håller ett bra bolltempo matchen igenom.

Dagens plus ger jag till tremålsskyttarna Johanna Lindbäck, Caroline Karlsson och Emelie Helmvall.

Härnäst väntar en hemmamatch mot det andra Ö-vikslaget KB65. Det gäller att alla gör sitt jobb även denna match för att ta några poäng mot ett hårt kämpande lag som slåss i botten av tabellen.