Tack för ett fantastiskt år!

DIV 1!

DIV 1 nästa!!!!!!!!!!!

Seger i första kvalmatchen!

Dagens viktiga match mot Östersund DFF slutade med en 4-2 seger som innebar 3 viktiga poäng i kvalserien!

Det var Östersund som började bäst och satte högsta fart direkt från början och hemmalaget var inte riktigt med i svängarna. Men ju längre matchen led desto mer började vi ta tag i spelet. Lite snöpligt var det Östersund som tog ledningen i matchminut 19. Vi kunde sedan kvittera efter en fin hörna av Josse Hansson och Lina Henriksson som verkligen var på spel- och målhumör idag satte sitt första mål i minut 27.
Matchen som präglades av kamp stod och vägde fram till minut 41 då Emelie Helmvall höll sig påpassligt framme efter återigen en hörna av Josse. Det dröjade dock bara 2 minuter innan Östersund preplikerade efter att deras måltjuv Frida Sjöberg rann igenom och hann sätta 2-2 innan paus.

Vi började matchen med för stor respekt men en bit in i första blev vi modigare och vågade hålla i bollen och kunde rulla runt på ett fint sätt. Det tog vi med oss ut i andra halvlek där vi stod upp bra och kunde gå ifrån till 4-2 genom två mål till av Lina. Båda målen kom på fasta situationer där 3-2 kom efter att Lina snappat upp en lång hörna, och 4-2 satte hon direkt i mål på en snygg frispark. Detta skedde i matchminut 58 och 66.
Östersund spelar bra och är inte ofarliga, men vi reder ut situationerna och lyckas hålla ställningen matchen ut.
Vi kämpar och sliter i 95 minuter och det ger resultat. Vi spelar ingen bländande fotboll idag men när vi vågar hålla i bollen så är vi jobbiga att möta. Desstuom tar vi jobbet och tar tillvara på våra fasta situationer som vi inte gjort tidigare.
Dagens stjärna går till Lina som gör säsongens match när det gäller som mest och sätter 3 snygga mål. Olyckligtvis får hon avbryta matchen och åka ambulans till akuten efter att armen farit ur led. Vi hoppas hon tillfrisknar fort och hela laget tänker på dig!

Nu väntar ytterligare en tuff kvalmatch där vi möter Västerås BK 30 på bortaplan. Ett Västerås som har gjort en mycket bra säsong och det kommer krävas lika hårt jobb, om inte hårdare, för att vi ska plocka de poäng vi vill ha!
/#12

Äntligen!

Då var det äntligen dags! Kval till ettan något som vi jobbat för länge och även varit när flertalet gånger. Östersund står för motståndet i första matchen, ett lag som är obesegrat i serien i år, men vi är starka och otroligt laddade så vi ska ge dem ett hårt motstånd. Vi hoppas på ett stort stöd imorgon så kom ut till Billerud Arena.