Assi IF - Umeå Södra FF 2-3 (1-1)

Gårdagens förlust är nog en av dom tyngsta någonsin för många av oss spelare och ledare. Att förlora på det snöpliga sättet efter en så väl genomförd match, mot ett av topplagen dessutom, känns otroligt tungt. Vi gör en otroligt bra insats i 90 minuter och har 2-1 när vi går in på tilläggstid.

Vi rullar runt och spelar mycket bra under första halvlek och tar ledningen med 1-0 på straff i den 39 minuten slagen av Johanna L.
Umeå Södra hinner dock få in en kvittering innan pausvilan på en frispark från kortlinjen som efter lite strul framför mål hamnar hos en Umeå Södraspelare som enkelt kan lägga in den i mål.

I andra halvlek tappar vi lite av det fina spelet men kontrollerar matchen och är ständigt farliga när vi ställer om.
Vi tar välförtjänt ledningen med 2-1 efter mål av Caroline Karlsson i den 73:e matchminuten.
Efter det har Umeå Södra större delen av bollinnehavet utan att skapa några direkta lägen och i den 90:e minuten har vi alltså 2-1.
Under den tiden hittar domaren på egna regler och skapar ett konstant tryck åt Umeå Södra. Vi står emot den indirekta frisparken och efterkommande hörna. Tyvärr hittar domaren en frispark på högerkanten som Umeå Södras Therese Kapstad slår direkt i mål. 2-2 känns fruktansvärt orättvist och vi ser två poäng glida oss ur händerna.
Då händer det som inte får hända, i tilläggsminut 4 tar Umeå Södra ledningen med 3-2 efter ett skott/inlägg som letar sig in i bortre gaveln. Efter avsparken blåser domaren av matchen och vi har inkasserat ytterligare en förlust.

Vi får försöka ta med oss det positiva från matchen, att vårat nya spelsystem fungerade där vi kändes väldigt kompakta i försvarsspelet och fick till längre anfall med mycket folk framåt. Alla spelare gör en bra match trots ommöbleringar och nya positioner för många. Spelar som vi gjorde igår kan vi ta poäng av alla lag i den här serien och vi är nu fulla av självförtroende trots nederlaget.