Sammanfattning Valhall Cup

Vi startade cupen tidigt med vår första match med avspark klockan 0815,
motståndet var våra finska vänner Kemi Into. En match där vi spelade bra i första halvlek vilket också syntes i målprotokollet, 4 mål på 30 min! Målskyttarna var Lina Henriksson, Ellinor Sundell, Caroline Karlsson och Viktoria Kenning.
Andra halvek blev dock ingen solskenshistoria då Kemi backade hem och lade sig på försvarsidan.
Spelnivån sjönk därför också om man jämför med den första halvleken. Men Caroline Karlsson lyckades ändå att sätta sitt andra mål för matchen då hon också fastställde slutresultatet 5-0.
Sammanfattningsvis kan vi väl enas om att ge betyget godkänt för att vara första matchen. Dock med en förhoppning på att spelet kommer att förbättras för att lyckas vinna de kommande matcherna i cupen.

I den andra bataljen för dagen var det Malmberget som stod för motståndet. Första halvlek skapade vi mycket chanser och spelövertaget var markant men vi hade en viss oskärpa i avsluten och det resulterade i att vi stod på noll. MAIF tog ledningen en bit in i första halvlek genom en välplacerad frispark. En ledning som vi lyckas kvittera innan paus genom Maria Lundbäck. Andra halvlek belv betydligt bättre då vi släppte boll snabbare och visade lite vilja. Det resulterade i åtta gjora mål och ett slutresultat som skrevs till 9-1.Eftersom vi nu var obesegrade i gruppspelet kunde vi glatt konstatera att vi senare på dagen skulle få spela final.
Mål: Maria Lundbäck 2, Caroline Karlsson 2, Viktoria Kenning 1, Josefine Hansson 1, Emma Schäufele 1, Lina Henriksson 1, Johanna Andersson 1

I finalen var det seriekollegan Alvik som stor för motståndet och vi började matchen bra och skapade några riktigt farliga chanser bland annan ett ribbskott. Det blir dock Alvik som tar ledningen via en frispark i den 4:e minuten, vi replikerar dock snabbt genom Carro Karlssons kvittering strax efter. Vi tar även ledningen i matchen en kort period, målskytt var återigen Carro K. Alvik hinner dock kvittera innan paus, återigen på en fast situation. Vi får inte får undan bollen och resultatet inför pausen är således 2-2. I andra halvlek har vi en lite dipp då och spelet är inte alls vad vi hoppas på. Men vi tar ändå ledningen med 3-2 efter ett distansskott av Amanda Björn-Norén. Men med 10 minuter kvar får Alvik chansen att kvittera på straff. En straff som Elin Ruberg sånär lyckas ta, men resultatet efter 2 halvlekar blir alltså 3-3.
Matchen går då till förlängning,  men den blir inte gammal innan Carro Karlsson kliver fram igen och sätter dit den igen och avgör därför finalen. Vi vinner alltså cupen och ett vilt segerfirande utbryter. ;)

Vi hoppas att vi gjort så pass bra reklam för oss själva med cupvinst att ni nu sätter er i bilarna eller på cykeln om man nu hellre vill det och tar er ut till Billerud Arena på tisdag för att stötta oss i Svenska Cupen.
Piteå IF kommer på besök och vi hoppas att vi ser er på sidan om planen.