Seger i Valhall cup!

I söndags var det dags för årets upplaga av Valhall cup. Där mötte vi två lag från lägre divisioner, Gammelgårdens IF och Kiruna där slutresultaten skrevs 5-0 och 3-0. Finalen spelades mot seriekollegan Alviks IK och den matchen vann vi med 4-0. Ett stort plus till vårt stabila defensiva arbete där vi höll nollan och motståndarnas mäktade med ett enda skott på mål på tre matcher. Cupen innebar matchdebut för vår nya brasilianska Laura och vår gamla brasilianska Fernanda som anslöt sig till truppen förra veckan. Båda imponerade stort och kommer att bli viktiga för oss under säsongen.

Ikväll har vi spelat kvartsfinal i Coop Norrbotten Cup mot Luleå DFC. Det blev en seger med 5-0 som borde ha skrivits några siffror större. Vi dominerade matchen igenom men saknade både fart och skärpa i avsluten i den första halvleken. I andra halvlek har vi mer fart och rörelse i anfallsspelet och skapar skottlägen och inlägg som borde resulterat i 10 mål till. Defensivt gör vi återigen en bra insats där backlinjen inte har mycket att göra och i andra halvlek är motståndarna knappt över halva planen. Med det spelövertaget vi har ska vi som sagt få större utdelning om vi ska vinna matcher mot bättre motstånd. Nu räckte det till seger och avancemang i Coop Norrbotten Cup. Målen gjordes av Ida Rönnqvist, Lina Henriksson, Josse Lindbäck och 2 av José Hansson.

Idag ställde vi upp med följande startelva:
Målvakt: Elin
Försvar från hö: Linda, Frida, Mia, Lovisa
Mittfält från hö: José, Fernanda, Lina, Viktoria
Forwards: Ida och Josse L.

Brassen Laura vilade på grund av en skada i baksida lår. Tråkigt nog fick Fernanda utgå i första halvlek, även hon på grund av skada i baksida lår. Förhoppningsvis är dom båda tillbaka i spel till den 20/4 då vi möter seriekollegan Piteå Södra i en träningsmatch på hemmaplan. Ett bra genrep inför serien som drar igång den 28/4.

I övrigt är det kul att fotbollsintresset börjat ta fart igen och att fotbollsbloggarna börjar vakna till liv. Däribland en ny bekantskap, Fotboll i norr, som verkar hålla koll på det mesta som händer i fotbollsväg här i norrbotten. Den ska bli intressant att följa.