Förlust i seriepremiären.

Seriepremiären mot Bollstanäs på bortaplan gick inte riktigt som vi hade hoppats. Det är såklart svårt att veta vad man som nykomling kan förvänta sig, men känslan efter matchen var att vi tappat onödiga poäng.

Vi tog ledningen med 1-0 i minut 24 när Carro körde solo från halva plan och la in bollen i borte. Tyvärr lyckades Bollstanäs kvittera fyra minuter senare på en frispark som vi inte riktigt fick bort. 1-1 stod sig till halvtid och vi kände att vi hade chansen att vinna matchen efter att ha spelat minst lika bra som Bollstanäs och dessutom skapat många farliga chanser. Tyvärr hade vi inte marginalerna på vår sida och andra halvlek blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi hamnade för långt ifrån och de fick komma rättvända mot oss allt för många gånger, vi hade svårt att komma upp i planen och etablera något anfallsspel. Ganska rättvist är det Bollstanäs som tar ledningen med 2-1 i matchminut 75 och efter det skapar vi några halvchanser, främst Carro som låg bakom allt som hände framåt. Men Bollstanäs är ständigt farliga och punkterar matchen i 88:e minuten.

Det är små marginaler som avgör och med lite flyt hade vi kunnat få med oss en poäng, men deras målvakt Pernilla Ebberyd, utsedd till Bollstanäs bästa spelare, storspelade samtidigt som vi gav dem för mycket ytor i andra halvlek. Men nu vet vi vad som väntar och det är bara att komma igen till hemmapremiären på söndag då vi möter Vasalund. Nu är det dags att börja plocka poäng!
Några plus ger jag till:
+ Carro Karlsson, matchens lirare, som ständigt var ett hot för Bollstanäsförsvaret som inte alls hängde med.
+ Rutan i mål som var mycket bra och gjorde många fina räddningar och kan inte lastas för något av målen.