Assi IF - Vasalunds IF 1-2 (0-1)

Den efterlängtade hemmapremiären slutade tyvärr med en uddamålsförlust. Jag tycker att vi inleder matchen på ett bra sätt med hög press och bra spel utan att direkt skapa några farliga lägen. I den 13:e minuten har Vasalund ett skott i stolpen och efter det kommer dom in i matchen mer och mer. Dom skapar några bra lägen, främst genom skott utifrån och några djupledsbollar som Rutan är med på och hinner avärja. I matchminut 23 tar Vasalund ledningen genom Karin Sandbrink på just ett skott utifrån, otagbart för Rutan i mål. Resultatet står sig till paus och i andra halvlek kan vi ganska tidigt kvittera genom Carro Karlsson i den 50:e minuten. Ett typiskt Carro-mål där hon rycker sig fri och placerar bollen i bortre gaveln. Vi får luft under vingarna men tyvärr varar det inte allt för länge utan Vasalund kan åter ta ledningen bara några minuter senare. Denna gång är det en djupledsboll till Tempest-Marie Norlin som lägger in 1-2. Efter målet försöker vi trycka på för en kvittering och några halvchanser uppstår men vi får inte in bollen och resultatet står sig.

Vi har nu inlett med två förluster vilket känns oerhört tungt, men känslan är att det är små marginaler som avgör och vi är hela tiden nära men vi vet också att det är poängen som räknas och det räcker inte att nästan nå fram. Nu gäller det att plocka fram det lilla extra och framförallt höja tempot i vårat spel inför bortamatchen mot Sirius på söndag.
Denna helg gav inte många positiva resultat i övrigt. Assis herrlag förlorade sin premiär borta mot Selånger med 4-3 efter att ha hämtat upp ett 2-0 underläge till 2-2 genom två mål av David Olofsson. Man har även bud på ett ledningsmål, men istället får man en straff emot sig som betyder 3-2 och Selånger hinner också göra 4-2 innan Mattias Nilsson sätter 4-3 i 88:e och tyvärr kommer ingen kvittering.
Ett lag som tappade 4-2 till 4-4 är Manchester United som därmed återigen tappade viktiga poäng i toppstriden. Det såg onekligen bra ut för inte så många helger sedan men United har bjudit in City i ligastriden igen efter förlusten mot Wigan och poängtappet senast mot Everton. City vann sin match och nu väntar en riktig seriefinal på valborgsmässoafton.