Seriepremiär

Då var det äntligen dags för seriepremiär. Efter en lite annorlunda uppladdning med väldigt många inställda matcher är laget nu redo och taggade till tusen för att köra igång. Spelet har börjat komma igång mer och mer ju fler matcher vi har spelat så det känns bra inför matchen på lördag.

I den första drabbningen är det då Åkullsjön på bortaplan som gäller. En mycket svår bortamatch mot ett tufft spelande lag. Även förra säsongen var det laget från Robertsfors vi inledde mot. Då blev det förlust med 3-1, men vi tog revansch i sista matchen för säsongen och vann med klara 7-1 på hemmaplan. Lyckas vi hålla premiärnerverna i styr ska vi ge Åkullsjön en tuff match och förhoppningsvis komma hem med tre poäng.

 

Tränaren Markus Roininens ord inför premiären:

Äntligen dags för premiär och då vi får se vad vinterns träningar gett oss i både tänk och utveckling jämfört med andra seriekollegor. Och konsten är dock att kunna få med alla i samma tankebana samt omsätta detta i praktiken.

 

Som förra säsongen får vi börja mot Åkullsjön på bortaplan där vi åkte på en nit, 3-1. Vi vet att Åkullsjön är jobbiga att möta på bortaplan som spelar ett relativt enkelt anfallsspel, snabba omställningar blandat med fysiskt försvarsjobb med stora och starka spelare. Vi måste vara skärpta på defensivt fasta samtidigt som vi blivit snäppet bättre offensivt sätt. Jag tycker att vi blivit tryggare med vår spelidé, positioner och känner oss hyfsat redo.

Träningsveckan har sett bra ut där spelarna varit mycket fokuserade och fört flertalet taktiska diskussioner spelare emellan. Hoppas bara att de inte laddar än för match då risken finns att spelarnas energi dräneras. Vi ska inte hymla om helgens målsättning då vi är ute efter poäng även om det är premiär och på bortaplan.

 

Marcus Roininen




/Lina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0